Rétvári Bence: Ennél nagyobb merénylet nincs!

Bangóné Borbély Ildikó Ausztriát és Szlovákiát követné a járványkezelésben, miközben oltásban és védekezésben megelőzzük ezeket az országokat.

Magyar Nemzet
2021. 04. 08. 10:27
RTVRI Bence
Budapest, 2020. október 20. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tényként kijelenthetjük, hogy a magyar járványkezelés feladta a kontaktkutatást – kezdte napirend előtti felszólalását a szocialista Bangóné Borbély Ildikó, aki úgy vélte, Ausztria és Szlovákia példáját kellene követni a járványkezelésben. – Fél éve az érettségiző gyerekek buborékban vannak, de most mégis kiteszik őket a fertőzésveszélynek – hangoztatta a baloldali politikus, aki hiányolta a százszázalékos táppénzt a vírus miatt karanténra kötelezett dolgozóknál. – Követeljük a tömeges tesztelést és a kontaktkutatást! – zárta felszólalását Bangóné Borbély Ildikó.

Rétvári Bence államtitkár ismertette, hogy Magyarországon 25-26 százalék körül van az oltottak aránya, míg Ausztriában és Szlovákiában ez csupán 14-14 százalék.

– Kicsit szelektív a kronológiai gondolkodása, mert a tények egy részét emeli ki, a többit figyelmen kívül hagyja

– hangsúlyozta az államtitkár.

– Mit tettek Önök, amikor betört hazánkba a brit vírusmutáns? Ujhelyi István szűk két hónapja még a nyitást szorgalmazta, és a november 11-i kormányrendelet felülvizsgálatát kérte. Akkor kellett volna ráznia a fejét, amikor európai parlamenti képviselőjük a nyitást szorgalmazta – mondta Bangóné Borbély Ildikónak az államtitkár, majd jelezte, hogy

a baloldal több millió adag orosz és kínai vakcinát küldött volna vissza. – Ennél nagyobb merénylet nincs! – közölte Rétvári Bence.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.