Elemér 2024. február 28.
logo

Gulyás Gergely: A főpolgármester álhíreket terjeszt

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.07.14. 13:47
Gulyás Gergely: A főpolgármester álhíreket terjeszt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a közösségi oldalára feltöltött bejegyzésben kiemelte, hogy a SOTE kutatása egyértelműen igazolja: valamennyi Magyarországon engedélyezett vakcina 96 százaléknál nagyobb hatékonysággal nyújt védettséget a koronavírus ellen.

– A főpolgármester hazugságai lelepleződtek. Karácsony Gergelynek a Gyurcsány Ferenc kegyeiért folyó harcban semmi nem drága. Politikai célból hetek óta kelt minden alap nélkül félelmet azokban a magyar emberekben, akiket kínai vakcinával oltottak be

– hangsúlyozta.

A miniszter szerint mostanra egyértelműen kiderült: a főváros által alkalmazott „vizsgálat” csak az emberek becsapására alkalmas, a védettség felmérésére nem. A SOTE kutatása igazolja, hogy a Karácsony Gergely által a védettség hiányával megtévesztett emberek 88 százaléka is védett.

Gulyás Gergely kiemelte: összességében valamennyi Magyarországon engedélyezett vakcina, így a Sinopharm vakcinája is 96 százaléknál nagyobb hatékonysággal nyújt védettséget a koronavírus ellen.

– A főpolgármester kevesebb mint két év alatt a fővárosban Európa legnagyobb közlekedési dugóit állította elő, aggasztó a köztisztasági helyzet, Budapestet újra elárasztották a hajléktalanok

 

– emlékeztetett a miniszter, majd hozzátette: Karácsony Gergely ahelyett, hogy a saját maga által okozott problémákra keresne megoldást, a beoltott és védett emberekben igyekszik félelmet kelteni, hogy ezzel is a kormányt rágalmazhassa. A főpolgármester bocsánatkéréssel tartozik.

Gulyás Gergely szembesítette az adatokkal a főpolgármestert
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mint ismeretes: 1200 jelentkezővel került sor a Semmelweis Egyetem koronavírusellenanyagszint-vizsgálatra, melynek kapcsán mind az öt Magyarországon használt vakcina hatására létrejött ellenanyagszintet vizsgálta az egyetem laboratóriuma. A pozitív eredmények aránya alapján mind az öt kétdózisú vakcina hatásosan ki tudja váltani az ellenanyag-termelést.

Ahogy azt Gulyás Gergely is említette bejegyzésében: az elmúlt időszak során a fővárosi közlekedés káosszá vált, mivel egyszerre indult meg több építkezés is Budapesten, miközben a kerékpársávok nem csak az autósok életét nehezítik meg.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.