Bogár László: Az Európai Unió történetének legkritikusabb szakaszához ért

Európa, pontosabban a keresztény európai fehér ember civilizációja az önfelszámolás végső fázisába érkezett, és ehhez a drámai tényhez már nincs reflexív viszonya, így elég nehéznek látszik a visszafordulás – jelentette ki egy interjúban Bogár László. A közgazdász szerint átalakulóban van a globális hatalmi struktúra, Joe Biden elnöksége pedig paravánt tart ezen folyamat elé.

Forrás: Gondola.hu2021. 09. 28. 14:38
null
Több mint 200 milliárd forint uniós támogatás jött Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament összetétele már kevésbé alkalmas a rejtett uralmi egyezkedések eredményének hajtószíjként való átvitelére – véli a közgazdász, akivel a Gondola.hu portálon jelent meg interjú. 

Bogár László szerint az Európai Parlament egyre kaotikusabb szerveződéssé válik, és ezzel viszonylag pontosan leírja azt a fokozódó káoszt, amelyben az Európai Unió is van.

E káosz legfőbb oka az, hogy az európai választópolgárok bár sejtik a teljes szétesést, de mivel nincs számukra olyan átfogó és koherens elbeszélési mód, amely segíthetne a valóság megértésében, így zavarosabbnál zavarosabb döntéseket hoz.

Pontosabban nem „döntéseket hoz”, hanem az erősebb és hatékonyabb politikai manipuláció eredményét igazolja vissza – tette hozzá az egykori államtitkár. 

A közgazdász felhívja a figyelmet arra is, hogy korunk a narratívák globális háborújának kora, a médiagépezetek segítségével a tetszőleges, mesterséges valóság legyártható, és az európai választópolgárokat ma e legyártott hamis valóságokban „tárolják” folyamatosan. 

Európa, pontosabban a keresztény európai fehér ember civilizációja az önfelszámolás végső fázisába érkezett, és ehhez a drámai tényhez már nincs reflexív viszonya, így elég nehéznek látszik a visszafordulás

– festi le Bogár László a helyzetet. 

Formálódik ugyan egy átfogó elbeszélési mód, amely alkalmas lehetne e dráma megértetésére, de hogy ez valóban képes lesz-e segíteni egy lehetséges visszafordulásban, azt ma még nem lehet megmondani. Az Európai Unió történetének legkritikusabb szakaszához ért – jelentette ki az interjúban. 

Jean-Claude Juncker bizottsági elnöki időszakát úgy értékelte, 

az általa irányított Európai Bizottság tökéletes eszközként működött a világ urainak a kezében, 

tehát kiváló munkát végzett, így most már nyugodtan élvezheti a jól megérdemelt nyugdíjat, amely, bár hatalmas, de aprópénz ahhoz a „dotációhoz” képest, amit a globális pénzhatalmi rendszertől kap a különböző igazgatótanácsi tagságai címén a világ legjobb kifizetőhelyeitől.

Bogár László szerint már az is beszédes, hogy Juncker korábban luxemburgi miniszterelnök volt, hiszen az európai állam a globális pénzhatalmi rendszer egyik legfőbb európai központja, szivattyúállomása, és gigantikus pénzmosodája. 

Az orosz birodalom felszámolása is szóba kerül az interjúban, Bogár László szerint 

a bolsevista Szovjetunió létrehozásának elsődleges célja a klasszikus orosz parasztság felszámolása volt, 

majd miután ezt a brutálisan piszkos munkát végrehajtotta, a rendszer „célját vesztetten imbolyogni, örvényleni kezdett”. Ezután Gorbacsov és Jelcin alatt a globális hatalmi rendszer kifosztotta az egykori szuperhatalmat.

Bogár szerint egyébként az uralmi rendszer szereplőinek életkora önmagában nem feltétlenül jelzője a rendszer működőképességének, bár a magatehetetlen, mentálisan leépülőben lévő gerontokraták uralmi reprezentánsként szerepeltetésének fő oka többnyire valóban a rendszer belső működési anomáliáinak elfedése. A közgazdász Joe Biden amerikai elnökségéről elmondta, hogy a globális hatalmi szuperstruktúra egyelőre inkább elfojtani és ezzel elodázni igyekszik a birodalom szerveződési elveinek és berendezkedésének átfogó megváltoztatását. 

Biden tehát csak egy jótékony paraván, amely mögött feltehetőleg intenzív munka folyik a birodalom jövőjének megformálását illetően

– fogalmaz Bogár László, aki szerint az amerikai elnök ebből következően szimbólum vagy inkább „logó”, egy hanyatló, széteső, de még reménykedő birodalmi elit szánalmas logója. Ám a végső szót a globális hatalmi rend urai mondják ki, akik „elengedni” látszanak Amerikát, sorsára hagyva ezzel a portugálok, spanyolok, hollandok, franciák, britek utáni hatodik birodalmat.

A teljes interjú ITT érhető el. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.