időjárás 4°C Stefánia 2021. November 28.
logo

Fürjes Balázs: Védjük meg együtt az 56-os villamos Nagyajtai és Nyúl utcai megállóit!

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.09.18. 10:26 2021.09.18. 14:31
Fürjes Balázs: Védjük meg együtt az 56-os villamos Nagyajtai és Nyúl utcai megállóit!

„Vannak pártpolitikán felül álló dolgok. Ilyen például a budai közösségi közlekedés javítása, fejlesztése, a problémák megoldása” – kezdi Facebookon közzétett bejegyzését Fürjes Balázs.

A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár vázolva a problémát azt írta:

„A főváros megszüntetné az 56-os villamos két megállóját, a Nyúl utcait és a Nagyajtai utcait. Ez több ezer budainak – időseknek, gyerekes családoknak, diákoknak, munkába járóknak – nehezítené meg a mindennapjait.”

Fürjes Balázs arra kéri Őrsi Gergely polgármestert, hogy álljanak ki együtt a budaiakért és akadályozzák meg együtt a megállók megszüntetését.

„Azt javasoltam a második kerület ellenzéki polgármesterének, hogy készítsünk közösen javaslatot a Fővárosi Közgyűlésnek: a fővárosi önkormányzat mondja ki, hogy nem szűnnek meg a megállók, és a cél az 56-os vonalának felújítása, a megállók akadálymentesítése” – írja az államtitkár.

„Ezzel párhuzamosan Őrsi Gergely polgármesterrel közösen kezdeményezzük az egyeztetést Vitézy Dáviddal, a kormányzati Budapest Fejlesztési Központ vezetőjével, valamint a BKK-val. A cél: szülessen a lehető leggyorsabban megnyugtató megoldás a villamossal utazók számára” – teszi hozzá.