Rétvári Bence az LMP-s politikusnak: Ez az önök rendszerváltása?

Az államtitkár emlékeztetett, hogy nemcsak Gyurcsány, de Szabó Tímea és Jakab Péter is fenyegeti a képviselőket.

Magyar Nemzet
2021. 09. 27. 14:24
RTVRI Bence
Budapest, 2019. június 17. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 17-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt napokban bebizonyosodott, hogy az előválasztás tényleg a demokrácia ünnepe – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke, hozzátéve: – Nem zavarta a választókat az eső és a Fidesz megfigyelése.  

– Sokan megmozdultak annak ellenére, hogy a baloldalnak nem volt lehetősége tájékoztatni a lakosságot az előválasztásról – mondta a baloldali politikus, majd megjegyezte: – Nem adott érdemi tájékoztatást a közmédia az előválasztásról. Sok millióan látták, kísérték figyelemmel a miniszterelnök-jelölti és képviselőjelölti vitákat. Bebizonyosodott, hogy ez egészen más, mint a Fidesz hazug nemzeti konzultációi – vélekedett Schmuck, aki a sokszínűségről szólva közölte: – Az ország nem egy narancsszínű massza. Az ellenzéki pártok a nézetkülönbségeket félre tudták tenni, és készek vagyunk az újabb rendszerváltásra – tette hozzá az LMP-s képviselő.

Rétvári Bence államtitkár szerint a baloldali politikus 

valójában a Gyurcsány-showról beszélt, melynek vezetője maga Gyurcsány Ferenc.

 – Annyi taktikai érzéke legyen a baloldalnak, hogy ne az a jelölt mondja el ezeket a dicshimnuszokat, aki egyedüliként indul a saját körzetében – mutatott rá a politikus. Az államtitkár emlékeztetett: a baloldal valódi vezetője megbuktatta Medgyessy Pétert 2004-ben, meghamisította a költségvetési számokat Brüsszelnek, lovasrohamokat  vezényelt a magyar tüntetőkre, megfenyegette és kiabált a vele egyet nem értőkkel Debrecenben. Az államtitkár azt is felidézte, hogy Gyurcsány földönfutóvá tenné azokat a művészeket, akik nem értenek vele egyet.

– Szabó Tímea börtönnel, Jakab Péter nemi erőszakkal fenyegeti a képviselőket. Ez az árkok betemetése? Ez az önök rendszerváltása?

– kérdezte Rétvári Bence a baloldali politikustól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.