Márki-Zay-projekt: a nagy szemfényvesztés

A baloldal pontosan tudja, hogy a valósággal nem tud választást nyerni, így felépítettek egy illúziót – írta Fürjes Balázs államtitkár, aki szerint a szivárványkoalíció miniszterelnök-jelöltjének nem volt bátorsága és kitartása kockáztatni, elvi alapon politizálni, felelősen és hosszú távon gondolkodva cselekedni, mivel nem bírt ellenállni a gyors hatalmi siker igézetének, inkább lepaktált Gyurcsánnyal és a kudarcos baloldallal.

Magyar Nemzet
Forrás: Index2021. 10. 25. 19:10
2020.01.27. Budapest Dr. Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldal miniszterelnök-jelöltje azt a látszatot igyekszik kelteni, hogy neki semmi köze saját csapatához, a kudarcos baloldali ellenzékhez és nem része a bukott baloldal szövetségének, sőt egyenesen szemben áll velük. Kiváltképp kritikus Gyurcsány Ferenccel, harcol ellene, és végre „gyurcsánytalanítja” a baloldalt

– közölte Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az Indexnek írt véleménycikkében. Hozzátéve: „ez így egész egyszerűen politikai szemfényvesztés, mert a valóság pont az ellenkezője az elhitetni kívánt látszatnak, ám mivel a baloldal pontosan tudja, hogy a valósággal nem tud választást nyerni, felépítettek egy illúziót”.

Mint Fürjes kiemelte, a szemfényvesztés lényege, hogy miközben azt állítják a baloldalon, hogy Márki-Zay „gyurcsánytalanít” és leváltja az ellenzéket, épp az ellenkezője történik: összeállt velük, és átmentené őket a hatalomba. – A baloldali összefogáshoz való csatlakozása által Márki-Zay legitimálja és pozíciójában megerősíti Gyurcsányt és az összes többi, kudarcot vallott baloldali pártot és vezetőt – húzta alá a kormánypárti politikus.

– Miközben az ellenzéki szavazók jelentős része azt üzente, hogy elég volt, más kell, Márki-Zay bebetonozza az ellenzéki eliteket, sőt velük lepaktálva azért dolgozik, hogy Gyurcsány és társai minél erősebbek legyenek. A Márki-Zay-projekt szükségszerű célja tehát, hogy Gyurcsány és a bukott baloldal visszatérjen a hatalomba 

– rögzítette az államtitkár.

Fürjes Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy Márki-Zaynak nem volt bátorsága és kitartása kockáztatni, elvi alapon politizálni, felelősen és hosszú távon gondolkodva cselekedni, mivel nem bírt ellenállni a gyors hatalmi siker igézetének, inkább lepaktált Gyurcsánnyal és a kudarcos baloldallal.

– Gyurcsány pártját mérik a legerősebbnek a baloldalon, a baloldali blokkban neki lesz a legtöbb jelöltje a választáson, majd képviselője a parlamentben. A baloldalon nélküle semmit nem lehet eldönteni, végigvinni. A miheztartás végett: a múlt héten ezt ő maga is nyomatékosította egy Facebook-videóban és a DK szülinapi buliján. Tehát bárki legyen a baloldal miniszterelnök-jelöltje, neki ebben a felállásban leginkább Gyurcsány diktál 

– emelte ki Fürjes.

– Az elmúlt években az újbaloldali szereplők korábbi meggyőződésüket sutba dobva, elveiket feladva sorra összebútoroztak Gyurcsánnyal. Hatalmi számításból és lustaságból, de végül is pont ezzel érik el azt, hogy lehetetlen választást nyerniük. Összeállnak Gyurcsánnyal, mert azt hiszik, Gyurcsány nélkül nem tudnak győzni. Holott a helyzet éppen ellenkező: a 2010 előtti bűnök és hibák miatt Gyurcsánnyal nem lehet győzni – emlékeztetett a politikus.

Borítókép: Kurucz Árpád

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.