Ítélet várható a tápiósági pedofil perében

Ma folytatódik az a pedofilper, amelyben a vádlott, Sz. Sándor még 2017 előtt hat kislányt molesztált és zaklatott szexuálisan, több alkalommal is. Az évek óta húzódó perben a férfi első fokon mindössze hat és fél évet kapott. A mai ülésen másodfokú ítélet várható, miután az ügyész januárban súlyosbításért fellebbezett. Sz. Sándor jelenleg házi őrizetben van, a sértettek közvetlen szomszédjaként.

2021. 12. 02. 7:33
gyerekelhelyezés
father's hand lead his child son in summer forest nature outdoor, trust family concept Fotó: 123rf
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ítélet várható ma annak a tápiósági pedofilnak az ügyében, aki 2017 előtt legalább hat, hét év alatti kislányt több alkalommal molesztált, szexuálisan zaklatott. A januárban született elsőfokú ítéletben Sz. Sándort mindössze hat év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság, amiért több alkalommal is molesztálta az utcájában lakó gyerekeket. A bíróság a büntetés kiszabásánál figyelemmel volt a vádlott ­rossz fizikai és mentális állapotára, idős korára és a bűncselekmény óta eltelt hosszabb időre. A vádlott egyébként továbbra is házi őrizetben maradhatott, az áldozatok közvetlen közelében.

A szexuális erőszak áldozatainak a szülei januárban elképedve fogadták a bírói ítéletet. Mint mondták, vérlázítónak tartják, hogy a magyar bírói jog­gyakorlatban ennyit ér a lányaik élete.

Az Sz. Sándor által elkövetett szexuá­lis bántalmazás ugyanis élethosszig tartó lelki fájdalommal jár, évek elteltével sem tudnak túljutni a történteken. Az pedig végképp tűrhetetlen, hogy – miként az egész eljárás alatt – egy pedofil hazamehet, büntetését házi őrizetben töltheti. Itt, a szomszédunkban, a lányaink közvetlen közelében 

– mondták felháborodottan. Hozzátették, elképesztő, hogy egy ilyen súlyos bűncselekménynél a bíróság még Sz. Sándor korára, fizikai állapotára van tekintettel. – A mi lányaink lelki állapotára ki van tekintettel? – kérdezték joggal.

Sz. Sándor tettére akkor derült fény, amikor négy évvel ezelőtt egy kislány meglátogatta a rokonokat Tápióságon. Az édesanya a sógorához vitte a gyereket egy hétvégére. Az utcában lakó lányokkal játszott, amikor a görkorcsolyája tönkrement. 

A helyi gyerekek mondták, vigye be a Sanyi bácsihoz, ő biztosan meg tudja javítani. A kislány így is tett, a többiek kint maradtak. „Pótpapa” – ahogy a gyerekek hívták az öreget – elkezdte bütykölni a görkorcsolyát, közben pedig a szexről kezdett beszélni a kilencéves kislánynak. Amikor a gyerek, érezve, hogy valami nincs rendjén, ki akart menni a házból, Sz. Sándor belenyúlt a bugyijába. A kislány, igencsak megszeppenve, ösztönösen rákiabált, mire a férfi elzavarta a gyereket, aki így megmenekült. Az utcán elmondta a többieknek, mi történt, mire azt a választ kapta: velük is ezt szokta csinálni, már többször is volt olyan. Minderre akkor derült fény, amikor a gyermek este az édesanyjával beszélt telefonon, és mindent elmondott. Kiderült, minimum hat kislány lett szexuális erőszak áldozata, a legfiatalabb hétéves lehetett. Az elsőfokú ítélet után az ügyész súlyosbításért, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így a másodfokú ítélet ma várható a pedofil-bűncselekményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.