Tavasszal nyithat meg az újabb Egyszülős Központ

Budán, a Déli pályaudvar mellett lesz az egyszülős családokat segítő intézmény, a munkálatok megkezdődtek – írta Fürjes Balázs.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 12. 22. 10:00
Fotó: Fürjes Balázs Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavasszal egyszülős családi segítőközpontot nyitunk Budán

– erősítette meg a korábbi híreket friss Facebook-bejegyzésében Fürjes Balázs. A budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár jelezte, a munkálatokat már megkezdték, egy egykori banképületet alakítanak át a Magyar jakobinusok terén, amely a Déli pályaudvarhoz közel, kitűnő közösségi közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik. 

Fürjes Balázs emlékeztetett; tavasszal Nagy Annával, az Egyedülálló Szülők Klubjának elnökével döntöttek arról, hogy egyszülős családokat segítő központot hoznak létre Budán. – Az intézmény felállításának költségeit a kormányzat biztosítja – tette hozzá. 

– Egy világos, szellős, közvetlenül az utcáról nyíló segítő központ születik: hangulatos kávézóval és rendezvénytérrel, amely akár ötven fő befogadására is alkalmas lesz. Egy része akár közösségi irodaként vagy kisebb foglalkozások megtartására is leválasztható. Baba-mama szobával és gyermekfelügyeletet biztosító játszóházzal, ahol minden kisgyermek megtalálhatja a számára kedves játékot: alábújó kuckó, játékfal, különböző mászóelemek, csúszda és labdatenger egyaránt lesznek. 

A gyermekfelügyelet hatalmas segítség az egyedülálló szülőknek! 

Sokféle szolgáltatás és gyakorlati segítség is elérhető lesz az egyszülős családok számára: gyermekprogramok, állásbörzék, jogi és pszichológiai tanácsadás, előadások és korrepetálás a gyermekeknek – a legtöbb ingyenesen vagy minimális térítés mellett vehető majd igénybe. A természetes anyagok használata, a sok faburkolat és parketta, a hangsúlyos piros szín pedig barátságos hangulatot teremt. A szomszédos, nagy parkokban: a Városmajorban és a Vérmezőn szabadtéri programok és családi napok szerveződhetnek. 2022 tavaszára a budai egyszülős családoknak egy valódi második otthon, egy támogató közösségi tér jön létre – árult el részleteket a beruházásról Fürjes Balázs. 

Az első Egyszülős Központot Pesten, az Üllői úton nyitották meg 2018-ban. Nagy Annával készített interjúnkat a témában ITT tudják elolvasni. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.