Újabb botrányos ügy robbant ki a baloldali vezetésű Pécsett

A baranyai megyeszékhelyen az önkormányzat egy mulasztás miatt lemaradt egy egymilliárdos támogatásról.

2021. 12. 21. 14:59
Pterffy Attila
Budapest, 2019. szeptember 30. Pterffy Attila pcsi ellenzki polgrmesterjellt beszl a tbb vros ellenzki polgrmesterjelltjnek kzs, a helyi nkormnyzatok napja alkalmbl tartott sajttjkoztatjn Budapesten, a Villnyi ti Konferenciakzpontban 2019. szeptember 30-n. A tjkoztatn rszt vett Karcsony Gergely ellenzki fpolgrmester-jellt, aki kijelentette, hogy az oktber 13-i vlaszts arrl is szl, hogy lesz-e mg egyltaln nkormnyzatisg, nkormnyzati politika. MTI/Mnus Mrton Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megdöbbentő, hogy bár egy hete kiderült, egy mulasztás miatt egymilliárd forintos kormányzati támogatást bukott el Pécs városa, a Péterffy Attila-féle vezetés a mai napig nem nevezte meg az ügy felelőseit – erről nyilatkozott lapunknak Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetője. A politikus kiemelte: nemcsak, hogy nem vállalják a felelősséget, hanem megpróbálják azt másra hárítani.

Amikor a közgyűlés ülésén ezzel kapcsolatban kérdést intézett a baloldali városvezetéshez, akkor úgy nyilatkoztak, hogy a Fidesz-frakció, illetve a pénzügyminiszter a hibás.

– Az eset több okból is botrányos, hiszen a támogatást igénylő nyomtatványt nem a Fidesz-frakciónak, nem a pénzügyminiszternek, hanem Pécs vezetésének kellett volna beadnia, amit nem sikerült megtenniük. Annak ellenére sem tettek eleget ennek a kötelezettségnek, hogy erre fel is hívták a város vezetésének figyelmét, ráadásul van az önkormányzatnál egy külsős alpolgármester, aki éppen a költségvetésért és a pénzügyekért felel – hangsúlyozta Csizmadia Péter. Hozzátette: a mulasztás azért is megdöbbentő, mert a legkisebb faluban is alig várják, hogy megnyíljon ez a lehetőség, tudják, mi a teendő, mert a támogatásra mindenhol nagy szükség van a működési költségek finanszírozásához.

– Erre csak Pécsett nem figyelnek oda, úgy tűnik, a Péterffy Attila-féle városvezetés már nem akar lehajolni egymilliárd forintért – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Mint azt korábban megírtuk, az önkormányzatok évente két alkalommal fordulhatnak a Belügyminisztériumhoz rendkívüli működési támogatásért, a központi segítségért kérvényt kell beadni. Amint azt a Pécsiújság.hu megírta: a nyáron Pécs határidőn belül élt is a lehetőséggel, és támogatásban részesült, most azonban elmulasztotta a kérvény beadását. 

Közben a Hír TV arról tudósított, hogy Pécs balliberális vezetése lemondta az új munkásszálló építését. Mint kiemelték: a kormány 370 millió forinttal támogatta a fejlesztést, az összeg évek óta ott is volt az önkormányzat számláján, és ha a baloldali vezetés hivatalba lépése után elkezdték volna a beruházást, akkor a szálló már elkészült volna. Így, hogy lemondták a fejlesztést, már ezután sem készül el.

Borítókép: Péterffy Attila pécsi polgármester (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.