Baloldali belharc Kecskeméten

A Momentum korábbi tagja szerint a baloldali előválasztást csapnivalóan bonyolította le az összefogás.

Tapodi Kálmán
2022. 01. 28. 15:28
Vancsura István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali előválasztást csapnivalóan bonyolították le, és nem a legjobb, legalkalmasabb jelölteket választották meg – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Vancsura István önkormányzati képviselő, a Momentum korábbi tagja. Szerinte a momentumos Bodrozsán Alexandra – akit a baloldali összefogás képviselőjelöltként indít Bács-Kiskun megye 2. számú egyéni választókörzetben – méltatlanná vált a posztra, és nem képes a szavazatmaximalizálásra. 

Utóbbihoz ugyanis – tette hozzá – elismert, hiteles embernek kell lenni, megfelelő életúttal, „Bodrozsán Alexandra pedig bizonyítottan nem rendelkezik ezekkel a paraméterekkel” – állította a kecskeméti városatya.

Emlékeztetett arra, hogy Bodrozsán a baloldali előválasztás során választási csalással és szavazatvásárlással vádolta meg szocialista riválisát, Király Józsefet – mint utóbb kiderült, alaptalanul. Bodrozsán a helyi Fidesz frakcióvezető-helyettesét, Nemcsik Mátyást pedig azzal vádolta meg, hogy „fideszes trollhálózatot” irányít, és kamuprofilok segítségével igyekszik lejáratni őt.

Vancsura tavaly decemberben ezért levélben fordult a Momentum elnökségéhez, amiben Bodrozsán Alexandra „vállalhatatlan, visszatetsző és képviselőhöz méltatlan” magatartásáról írt, választ azonban nem kapott. A kecskeméti önkormányzati képviselő – aki jelezte kilépési szándékát a Momentumból, párttagságát pedig január 20-án függesztették fel – szerint volt pártja „álszent, hiteltelen, magát rendszerváltónak hazudó párttá silányodott”.

Borítókép: Vancsura István (Fotó: Tapodi Kálmán)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.