időjárás 20°C Ivó, Milán 2022. május 19.
logo

Orbán Viktor: A győzelem feltétele, hogy a legjobbak legyünk

A hódmezővásárhelyi körzet polgármesterei nem kérnek a baloldal gyűlöletkampányából

Közös nyilatkozatban határolódtak el Márki-Zay Pétertől

Borsodi Attila
2022.01.19. 09:49 2022.01.19. 15:42
Közös nyilatkozatban határolódtak el Márki-Zay Pétertől

Közös nyilatkozatban szólította fel Márki-Zay Pétert, a baloldal miniszterelnök-jelöltjét a hódmezővásárhelyi központú választókerület tizenöt polgármestere, hogy a politikus ne hurcolja be településeikre a kioktatásra és lenézésre épülő gyűlöletkampányát – erről adott hírt a Makóhíradó.hu. E szerint a körzet tizenöt településvezetője a magyarcsanádi polgármester kezdeményezésére határolódott el közös nyilatkozatban Márki-Zay Pétertől és az általa folytatott gyűlöletkampánytól.

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének címzett, hétfőn feladott levelet Ambrózfalva, Csanádalberti, Apátfalva, Földeák, Királyhegyes, Kövegy, Makó, Nagyér, Óföldeák, Székkutas, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele, Nagylak és Pitvaros polgármestere látta el aláírásával.

Farkas János, Magyarcsanád polgármestere a témában tartott sajtótájékoztatóján elmondta, arra kérik a baloldal miniszterelnök-jelöltjét, hogy településeiket kímélje meg a megosztó, gyűlöletkeltő politikájától kampánya során.

Településeink a kormánynak köszönhetően fejlődnek, gyarapodnak, nincs szükségünk kioktatásra, lenézésre, legfőképpen szánalomra

– hangsúlyozta a polgármester.

Mint a nyilatkozatban írták, Hódmezővásárhely számukra intő példa: fejlődés helyett vegetálás, béke helyett polgárháborús hangulat jellemzi, és nem akarják, hogy az általuk képviselt településeken is ez történjen. A Makóhíradó.hu arról kérdezte Farkas Jánost, nem tartanak-e attól, hogy a nyilatkozat hatására Márki-Zay Péter lejárató kampányba kezd ellenük. Magyarcsanád első ember erre azt válaszolta, hogy még ha ez meg is történik, a lakosok látják, hogy milyen eszközöket használ fel a baloldal a kampány során, és el tudják dönteni azt, hogy mi a valóság, és mi nem az.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Délmagyarország/Török János)