Luxusnyaralásokon pihent a kampány közben Márki-Zay Péter kampányfőnöke

Dubajban, Floridában és a Dominikai Köztársaságban, luxusnyaralásokon töltötte idejét az utóbbi hetekben Gurzó Ákos, Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt kommunikációs vezetője. Gurzót a baloldali politikus fő stratégájának tartják.

Forrás: Híradó.hu2022. 01. 10. 21:29
Forrás: Képernyőkép/Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a baloldali aktivisták a hideg télben próbálják összegyűjteni az ellenzék által kezdeményezett népszavazás kiírásához szükséges aláírásokat, addig Márki-Zay Péter kommunikációs vezetője jóval kellemesebb klímán töltötte az utóbbi másfél hónapot – derül ki a híradó.hu cikkéből.

Vissza az örök nyárba – dicsekedett közösségi médiás posztjában november közepén Gurzó Ákos, amikor Dubajból, az Egyesült Arab Emírségek ikonikus, luxusáról elhíresült városából jelentkezett be. A kép egy medencés luxushotelben készülhetett.

Fotó: Hirado.hu

Egy nappal később ugyanonnan („For popular demand”, vagyis „közkívánatra”) kísérőszöveggel posztolt. A képen egy koktél (talán mojito), a háttérben pedig a Burdzs Kalifa. Érdekesség, hogy Márki-Zay Péter legutóbb arról beszélt, szerinte azért lenne jó a kórházak eladása, mert a magánegészségügyben akár „fűszoknyás lányok” is felszolgálhatják a mojitót.

Fotó: Hirado.hu

„Szóóó örökké nyár” – néhány héttel később, már decemberben, a floridai Ocean Ridge nevű üdülőhelyről jelentkezett be, ezúttal is egy koktél kíséretében.

Fotó: Hirado.hu

Egy héttel később pedig a Dominikai Köztársaságból, Puerto Platából posztolt, a medence, a koktél és az „örökké nyár” felirat itt sem maradt el.

Fotó: Hirado.hu

Szilveszterre Gurzó visszatért Floridába, az állam déli részén lévő szigetek közül Key Largót választotta, a szokásos koktél és medence szinte már kötelező elem. A bejegyzésből nemcsak az derült ki, hogy a kampányfőnök innen csodálta meg „az év utolsó naplementéjét”, hanem az is, hogy melyik luxushotelben pihente ki 2021 fáradalmait.

Fotó: Hirado.hu

A Playa Largo Resort & Spa – mely magát „Florida Keys gyöngyszemének” nevezi – közvetlen az óceán partján helyezkedik el, mindössze egyórás autóútra Miamitól. A hotel bemutatkozó leírása szerint a kényelem oázisa, ahol 177 luxusszoba, luxuslakosztály és bungaló, valamint egy tengerparti ház közül választhatnak szálláshelyet a vendégek.

Azt nem tudjuk, hogy Márki-Zay Péter kampányfőnökének melyikre esett a választása, de annyi bizonyos, hogy egy kétszemélyes szoba ára éjszakánként 200 ezer és negyedmillió forintnyi dollár között mozog. Erre jön rá a napi körülbelül tizenötezer forintnyi „idegenforgalmi adó”, amiért wifi, napozóágy és biciklikölcsönzés is jár – olvasható a cikkben.

De kicsoda ez a titokzatos kampányfőnök, aki nemrég körbeutazta a világ kedvelt luxusnyaralóhelyeit? Gurzó Ákos akkor került a figyelem középpontjába, amikor Márki-Zay Péter megnyerte a baloldali miniszterelnök-jelölti előválasztást. Akkor több baloldali lapnak is nyilatkozott, így kiderült, hogy sokáig újságíróként dolgozott, majd marketingszakember lett, nemrég tért haza Amerikából, hogy segítsen Márki-Zaynak.

A szakember a közös ellenzéki kormányfőjelölt egyik legfontosabb háttérembere, ezt jól jelzi, hogy győzelmi beszédekor elsőként hívta fel maga mellé a színpadra, és elárulta, hogy a kampánya jelmondata vagy éppen a folyamatosan hordott kék szalag is Gurzó ötlete volt – írta a vele készült portréinterjúban a Népszava. A Telex pedig (a 444-re hivatkozva) azt írta, hogy Márki-Zay szervezete, a Mindenki Magyarországért Mozgalom kereste meg Gurzót, „látva, hogy otthonosan mozog az amerikai politikában”.

Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke szerint pedig Gurzót sokan Márki-Zay „eddigi sikereinek motorjaként tartják számon”.

Az utóbbi időben Márki-Zay Péter a fent idézet mojitós nyilatkozata mellett újévi beszédében megsértette az időseket, máskor pedig az újságírók elől kellett menekítenie sajtófőnökének, nehogy válaszoljon a kínos kérdésekre. Emellett jelentősen elmarad a várakozásoktól a baloldal népszavazási kezdeményezésének aláírásgyűjtése. Karácsony Gergely korábban úgy fogalmazott, hogy még 2021-ben összegyűjtik a szükséges 200 ezer aláírást. Ehhez képest a hírek szerint január első hetére is csupán a felénél tartanak. Miközben a baloldali miniszterelnök-jelölt kampányfőnöke külföldön nyaralt.

Gurzó egy friss poszt szerint az újévet már ismét Európában töltötte, bejegyzése szerint Zürichből repült Budapestre, „vissza a munkába”. Feltehetően itt szállhatott át, hogy valamelyik korábbi luxusnyaralás helyszínéről Budapest felé vegye az irányt – írják.

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.