Vérlázító képet festett a vidékről Baja polgármestere

A momentumos politikus szerint csak Budapesten gondolkodnak az emberek.

2022. 04. 12. 14:41
null
Nyíregyháza, 2022. április 3. Egy nõ leadja szavazatát a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban az országgyûlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döbbenetesen lesújtó véleménnyel van a vidékről és az ott élő emberekről Baja momentumos polgármestere, aki a választás éjszakáján a saját Facebook-oldalán még nagyon kulturáltan gratulált Zsigó Róbert kormánypárti jelöltnek és a Fidesznek a választási győzelemhez. Akkor még azt is elismerte: bebizonyosodott a számára, hogy politikai ellenfelei jobban tudják, mire van szüksége a magyar népnek. – Természetesen elfogadom ezt az eredményt, és elismerem: ez a demokrácia – tette hozzá.

Néhány nappal később Nyírati Klára azonban már nem türtőztette magát, és miközben a Facebookon gratulált a választáson egyéniben győztes Orosz Annának (Momentum), vérforraló megjegyzést tett a vidékre.

– Bajaiként büszke vagyok Budapestre, arra, hogy a fővárosi emberek tudnak gondolkodni, látják az összefüggéseket, nem dőlnek be a propagandának – írta bejegyzésében Baja első embere. Ez indirekt módon két dolgot jelent, egyrészt, hogy Nyírati Klára szerint a vidéki emberek – mivel a fideszes jelölteket juttatták mandátumhoz – képtelenek gondolkodni. Jelenti továbbá azt is, hogy aki a nemzeti oldalra szavaz – tegye ezt bárhol az országban –, az nem gondolkodik. Nyírati bejegyzése itt még nem ért véget, mert a baloldali politikus további durva megjegyzéseket tett a vidéki emberekre.

Azt hangsúlyozta, hogy az egyetemisták a diploma megszerzése után Budapesten ragadnak, a kihívásokat szerető fiatalok szintén a fővárosban vagy külföldön találják meg a számításaikat, míg „vidéken maradnak az idősek, a tanulatlanok, vagy azok, akiknek minden mindegy.”

– Azok, akiket megtévesztettek, megfélemlítettek, megvettek, megzsaroltak – fűzte hozzá. A momentumos politikus bejegyzésében még Ady Endre A magyar Ugaron verséből is idézett, mondván vidéken „a dudva, a muhar, a gaz lehúz, altat, befed.” Az azonban fel sem merül benne lehetőségként, hogy valaki gondolkodik, megfontolja, kit támogasson, és a Fidesz–KDNP mellett dönt. Kérdés, miként értékelik a vidéki emberekről kiállított bizonyítványt a bajaiak.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.