időjárás 30°C Kornél, Soma 2022. július 3.
logo

Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban

Átadták az innovációs kormányzati feladatokat az új tárcának

Magyar Nemzet
2022.05.25. 09:23 2022.05.25. 11:04
Átadták az innovációs kormányzati feladatokat az új tárcának

Palkovics László technológiai és ipari miniszter szerdán átadta a korábbi Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) központi épületét és munkafolyamatait Csák János kulturális és innovációs miniszternek

– jelentette be a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

A közleményükben emlékeztettek: a kutatás-fejlesztési és innovációs ráfordítások megduplázódtak az elmúlt években, a kutatók száma 2010 óta a kétszeresére nőtt; ez a legnagyobb arányú bővülés Európában.

A felsőoktatási modellváltás nyomán a hallgatók több mint kétharmada alapítványi fenntartású intézményekben tanul, az egyetemek felmért igényeik alapján összesen 2700 milliárd forintból hajthatnak majd végre újabb beruházásokat. 

Kitértek arra is, hogy a megújított szakképzésben a technikumok öt év alatt érettségit is adnak, a szakképző iskolákban gyorsabban szerezhető biztos foglalkoztatást és tisztességes bérezést biztosító szakma. – A diákok felmenő rendszerben általános ösztöndíjat, az iskolákból kilépők pályakezdési támogatást kapnak – tette hozzá a TIM. 

– Palkovics László, aki az ötödik Orbán-kormányban technológiai és ipari miniszterként dolgozik, sok sikert kívánt az ágazati feladatok továbbviteléhez Csák János kulturális és innovációs miniszternek – olvasható a közleményben.

Borítókép: Palkovics László miniszteri meghallgatásán. Fotó: Kovács Tamás/MTI

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.