Ma szükségünk lesz az esernyőre

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható.

Forrás: Met.hu2022. 05. 24. 7:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vastagabb, zártabb felhőzet kelet felé vonul és szakadozik, ezzel együtt a csapadéktevékenység is gyengül, szűnik, az északkeleti tájakon már csak kevés helyen eshet. Mögötte kisüt a nap, de nyugat felől ismételten fátyolfelhők sodródnak fölénk, továbbá gomolyfelhők is képződhetnek, amelyekből a Dunántúlon – nagyobb számban késő délutántól, estétől – zápor, zivatar is kialakulhat – írja a Met.hu

A délkeleti, keleti szelet élénk, zivatarok környezetében erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható, ám a tartósabban felhős, csapadékos keleti részeken 20 fok körüli értékeket is mérhetünk. Késő estére többnyire 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Met.hu

A sok magasszintű felhő mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és este előbb a Dunántúlon, majd az éjszaka során már attól keletebbre is kialakulhatnak záporok, zivatarok. A csapadékgócok számossága a hajnali órákban csökken, legkésőbb reggel a Tiszántúlon is megszűnik a csapadék. A légmozgás estétől veszít erejéből, de zivatarok környezetében továbbra is lehetnek erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17 fok között alakul.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.