Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Csák János jó hangulatú munkaebéden vett részt az MTA elnökénél

2022. június 10-én Freund Tamás, az MTA elnöke munkaebéden látta vendégül Csák János kulturális és innovációs minisztert a Magyar Tudományos Akadémia budapesti székházában.

Forrás: MTA.HU2022. 06. 10. 19:24
Freund Tamás, az MTA elnöke és Csák János kulturális és innovációs miniszter az MTA székházában 2022. június 10-én
Forrás: mta.hu/Szigeti Tamás
Freund Tamás, az MTA elnöke és Csák János kulturális és innovációs miniszter az MTA székházában 2022. június 10-én Forrás: mta.hu/Szigeti Tamás Forrás: MTA.HU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jó hangulatú találkozón Csák János tájékoztatást adott tárcája felépítéséről és a tudománypolitikát, felsőoktatást, kultúrát érintő terveiről. A megbeszélésen számos együttműködési lehetőség körvonalazódott a Magyar Tudományos Akadémia és a Kulturális és Innovációs Minisztérium között.

Freund Tamás bemutatta a tudományfinanszírozásra, a kutatásszervezésre, a kutatói életpályára, valamint az új tudományos felfedezések előmozdítására és a felfedezések mielőbbi hasznosulására vonatkozó javaslatait, amelyeket a miniszter kedvezően fogadott, így az Akadémia és a minisztérium közötti egyeztetések a következő hetekben a legmagasabb szinten folytatódnak – olvasható az MTA közleményében.

Borítókép: Freund Tamás, az MTA elnöke és Csák János kulturális és innovációs miniszter az MTA székházában 2022. június 10-én (Forrás: Mta.hu/Szigeti Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.