időjárás 27°C Mária 2022. augusztus 15.
logo

Csák János jó hangulatú munkaebéden vett részt az MTA elnökénél

Forrás: MTA.HU
2022.06.10. 19:24 2022.06.10. 19:56
Csák János jó hangulatú munkaebéden vett részt az MTA elnökénél

2022. június 10-én Freund Tamás, az MTA elnöke munkaebéden látta vendégül Csák János kulturális és innovációs minisztert a Magyar Tudományos Akadémia budapesti székházában.

A jó hangulatú találkozón Csák János tájékoztatást adott tárcája felépítéséről és a tudománypolitikát, felsőoktatást, kultúrát érintő terveiről. A megbeszélésen számos együttműködési lehetőség körvonalazódott a Magyar Tudományos Akadémia és a Kulturális és Innovációs Minisztérium között.

Freund Tamás bemutatta a tudományfinanszírozásra, a kutatásszervezésre, a kutatói életpályára, valamint az új tudományos felfedezések előmozdítására és a felfedezések mielőbbi hasznosulására vonatkozó javaslatait, amelyeket a miniszter kedvezően fogadott, így az Akadémia és a minisztérium közötti egyeztetések a következő hetekben a legmagasabb szinten folytatódnak – olvasható az MTA közleményében.

Borítókép: Freund Tamás, az MTA elnöke és Csák János kulturális és innovációs miniszter az MTA székházában 2022. június 10-én (Forrás: Mta.hu/Szigeti Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.