időjárás 19°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Kövér László elvette a szót a Gyurcsány-párti politikustól

Máté Patrik
2022.06.27. 14:25 2022.06.27. 14:35
Kövér László elvette a szót a Gyurcsány-párti politikustól

Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője a napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy brutális az infláció az országban. A baloldali politikus szerint a kormány elkezdett egy ördögi tervet, ami arról szól, hogy a kormánypártok kivezetnék Magyarországot az Európai Unióból. Sebián-Petrovszki úgy fogalmazott, hogy a provokáció mögött egy politikai akcióterv áll, ami szerinte azért történik mert Orbán Viktor számára tehertétellé vált az EU-s tagság. Mint jelezte, a DK mindezt nem tűri szó nélkül.

 Továbbá Sebián-Petrovszki törvénytelennek nevezte a kormányt, amire válaszul Kövér László házelnök elvette a szót a Gyurcsány-párt politikusától.

– Ha azt mondja, hogy a kormány vagy a parlament törvénytelen, akkor miért indultak a választáson? – tette fel a kérdést a Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabientiroda parlamenti államtitkára a válaszában emlékeztetett, hogy éppen a DK egyik szövetségese, a Jobbik volt az, amelyik nem támogatta az uniós tagságot.

Dömötör hangsúlyozta, hogy a kormány az árstopok megtartásával segíti a magyar embereket az infláció elleni küzdelemben, amiket a baloldal sohasem támogatott.

– Az egész baloldal rácsatlakozott a globális minimumadóról szóló kampányra, ami munkahelyek százezreit veszélyezteti Magyarországon 

– jegyezte meg a kormánypárti politikus, aki jelezte, hogy a baloldal mindig a külföldi érdekek mellé áll a magyar emberekkel szemben.

Borítókép: Kövér László (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Szócsaták az Országgyűlésben

A kormány ezért nem vesz részt a rendkívüli ülésen

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.