időjárás 18°C Aurél 2022. október 5.
logo
A holttesteket át kellett rakodni egy másik halottaskocsiba

Halottszállító furgon ütközött az 56-os villamosnak

Szemán László János
2022.08.09. 17:32 2022.08.09. 18:51
Halottszállító furgon ütközött az 56-os villamosnak

A Fővárosi Temetkezési Intézet halottszállító furgonja nekiütközött ma délelőtt a János kórháznál a szabályosan kanyarodó 56-os villamosnak. A furgon tele volt halottakkal, a testeket egy helyszínre irányított másik halottszállítóba kellett átrakodni.

Villamos ütközött furgonnal Budapest II. kerületében, a Szilágyi Erzsébet fasorban, a János kórház előtti kereszteződésben kedden délelőtt, írta meg a Baleset-info.hu. A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. tulajdonában és üzemeltetésében lévő halottszállító furgon a Budagyöngye irányából haladt a középső sávban. Innen csak balra lehet kanyarodni, ám 

a halottszállító vezetője a lámpa és az útburkolatra felfestett jeleket figyelmen kívül hagyva egyenesen folytatta útját, amikor ütközött az 56A jelzésű villamossal, ami szabadjelzésre éppen a megállóból indult el.

Helyszíni információk szerint a halottszállító mögött pont egy járőrautó haladt, amelynek volánja mögött a rendőr saját szemeivel végignézhette, ahogy a furgon egyenesen halad tovább, és a villamos elé hajt.

A Baleset-info.hu úgy tudja, a furgon 63 éves vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a közeli János kórházba szállították.

A helyszínre egyébként egy másik halottszállító furgont is küldött a temetkezési intézet, mivel a balesetet okozó járműben halottakat szállítottak, és át kell rakodni a testeket.

A helyszínelés idejére leállt a villamos közlekedés az érintett szakaszon. Az 56-os és a 61-es villamosok csak a Budagyöngye megállótól közlekedtek Hűvösvölgy végállomásra.

Borítókép: A halottszállító orra összetört (Forrás: Baleset-info.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.