Az Országos Bírósági Hivatal előtt Vasvári bíró ügye

Felsőbb fórumhoz továbbították a 2006-os rendőrterror idején igazságtalan ítéleteket hozó bíró ügyét

2022. 08. 22. 19:59
Almássy Kornél; Vasvári Csaba
Budapest, 2011. szeptember 27. Vasvári Csaba bíró Almássy Kornélt, az MDF korábbi alelnökét (háttal) hallgatja meg a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az UD. Zrt.-vel kapcsolatos per tárgyalásán. MTI Fotó: Beliczay László Fotó: Beliczay László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbították az Országos Bírósági Hivatalhoz (OBH) Vasvári Csaba bíró ügyét – tájékoztatta lapunkat ifj. Tényi István, a közérdekű bejelentéseiről ismert jogász. Tatár-Kis Péter, a Fővárosi Törvényszék elnöke azt írta a bejelentőnek címzett levelében, hogy a jogász beadványában foglaltak a teljes bírósági szervezetrendszert érintik, ezért került felsőbb fórumhoz az ügy. 

Mint arról lapunk is tudósított, Vasvári Csaba bíró ismét a bíróságok munkájába való beavatkozással vádolta a kormányt a brit szélsőbaloldali lap, a The Guardian hasábjain. 

Vasvári súlyos és igazságtalan ítéleteket hozott a 2006-os rendőrterror során felmerült ügyekben, ahol olyanra is volt példa, amikor az ügyészség által kért ítéletnél is súlyosabb büntetéssel sújtott egy ártatlanul megvádoltat.

 A nemzetközi internetes tudástár, a Wikipedia tavaly előbb kitörölte, majd nemrég a botrány hatására visszarakta a róla szóló szócikkből a 2006-os tevékenységére vonatkozó információkat. 

Boritókép: Vasvári Csaba bíró Almássy Kornélt, az MDF korábbi alelnökét (háttal) hallgatja meg a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (Fotó: Beliczay László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.