időjárás 3°C Marcella 2023. január 31.
logo
Az apa súlyosan megsebesítette az anyát, a gyereket sértetlenül kiszabadították

Telefonon irányította a TEK főigazgatója a szabolcsi gyermekmentést

Szemán László János
2022.09.30. 15:15 2022.09.30. 15:20
Telefonon irányította a TEK főigazgatója a szabolcsi gyermekmentést

A nyíregyházi rendőrök a TEK főigazgatójának szakmai irányítása mellett elfogták ma reggel Nyírteleken a családját felfegyverkezve fenyegető férfit. A 28 éves Sz. D. súlyosan megsebesítette a feleségét, közös gyermeküket pedig bezárta. Azonnal cselekedni kellett, így a nyíregyházi rendőrök Hajdu János altábornagy telefonos irányítása alapján kiszabadították a gyereket.

Ritka, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója közvetlenül irányítsa egy túszhelyzet felszámolását. Ma reggel mégis ez történt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságra Nyírtelekről érkezett segélyhívás ma 6 óra 9 perckor. 

A bejelentő elmondta, hogy a szomszédjában élő férfi felesége vérző sérülésekkel kért tőle menedéket és segítséget, hogy értesítse a rendőrséget és a mentőket, mert a férje több esetben megszúrta, mielőtt a házból sikerült elmenekülnie, de a másfél éves gyermeküket nem tudta magával hozni. 

A rendőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, ahol a sebesült nőt a mentők kiérkezéséig elsősegélyben részesítettek. A fiatal nő, mielőtt eszméletét vesztette, még annyit el tudott mondani a rendőröknek, hogy a férje a közös gyermeküket bezárta egy szobába, őt bántalmazta, több esetben megszúrta, miközben azt kiabálta, hogy mindenkit megkésel, aki be mer menni a házba, és önmagával is végezni fog.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központja az esemény jellegére tekintettel riasztotta a Terrorelhárítási Központot. 

Az azonnali beavatkozást igénylő helyzetben a speciális egység helyszínre irányítása mellett rendhagyó módon a Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János altábornagy telefonon felvette a kapcsolatot a helyszíni parancsnokkal, és személyesen irányította, instruálta a helyszínen intézkedő rendőri egységeket a felfegyverkezett férfi mielőbbi elfogása, a gyermek sérülésmentes biztonságba helyezése érdekében. 

A nyíregyházi rendőrök a kapott instrukciókat figyelembe véve behatoltak a lakóházba, ahol a gyerekszobába bezárva sértetlenül megtalálták a gyermeket, őt biztonságba helyezték. Az apára egy másik szobában találtak rá eszméletlen állapotban, ami láthatóan az önmagának okozott sérülések miatt következett be.

A mentők a két sérültet kórházba vitték, a gyermeket a helyszínen megvizsgálták, és megállapították, hogy sérülést nem szenvedett, így átadták a hozzátartozóknak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Sz. D. 28 éves nyírteleki lakos ellen őrizetbevétele mellett emberölés kísérlete bűntett elkövetése miatt folytat büntetőeljárást.

Borítókép: Hajdu János altábornagy, a TEK főigazgatója (Fotó: Origo/Polyák Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.