Az a legfontosabb, hogy a magyar családok tudjanak fűteni télen

Az Orbán-kormánynál nem tett senki többet az energiaellátás diverzifikálása érdekében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 25. 11:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kanász-Nagy Máté napirend előtti felszólalásában kiállt amellett, hogy ideológiai kérdés is Magyarország gázellátása.

Az LMP-s politikus szerint a magyar kormány az orosz- és a szénhidrogénfüggést választotta az elmúlt 12 évben, és ezt az utat járja most is, ez pedig iszonyatos következményekkel jár. Hangoztatta: a kormány által elindított nemzeti konzultáció is az oroszfüggést erősítené, az LMP viszont azért indított zöldkonzultációt, hogy felhívja az emberek figyelmét a fenntartható, zöldmegoldásokra. Elmondta, a paksi beruházás mellett arról is kérdezik az embereket, hogy eltörölje-e a kormány a szélenergiára vonatkozó tiltást, induljon-e átfogó épületszigetelési program, és támogatják-e a klímabérletet.
 

Koncz Zsófia válaszában közölte: az a legfontosabb, hogy a magyar családok tudjanak fűteni télen, és a magyar vállalatok tudjanak működni. 

- Az Orbán-kormánynál nem tett senki többet az energiaellátás diverzifikálása érdekében 

– jelentette ki az államtitkár hozzátéve: Magyarország készen áll arra, hogy az orosz mellett máshonnan is érkezzen földgáz. 

Az államtitkár nemzetstratégiai kérdésnek nevezte, hogy visszavásárolták a baloldal által „elherdált” gáztározókat, amelyek töltöttsége több mint 80 százalékos.

– Ez azt jelenti, hogyha egyáltalán nem érkezne egy darab molekula sem az országba, akkor is több mint hat hónapra elegendő földgázzal rendelkezik az ország. Ez óriási dolog, főleg a jelenlegi energiahelyzetben – fogalmazott Koncz Zsófia, aki az atomerőmű szerepét megkérdőjelezhetetlennek nevezte Magyarországon. 

Hozzátette ugyanakkor, a kormány elkötelezett a tiszta energiaforrások mellett is, fontosnak tartják például a geotermikus energia térnyerését.

Az államtitkár végül közölte: fontosnak tartja, hogy a nemzeti konzultáción megkérdezik az embereket, mit gondolnak az energiaválsággal kapcsolatban. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.