időjárás 18°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

„A dollárbaloldal 2022 legsúlyosabb kérdéseiben sem állt a magyarok oldalára”

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.12.31. 16:14 2023.01.01. 03:25
„A dollárbaloldal 2022 legsúlyosabb kérdéseiben sem állt a magyarok oldalára”

2022-ben ismét megtapasztalhattuk, hogy a Magyarországot érintő legsúlyosabb kérdésekben a dollárbaloldal nem a magyarok oldalára állt – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton.

Hollik István az MTI-hez eljuttatott videóüzenetében közölte: Márki-Zay Péter, „a dollárbaloldal bukott miniszterelnök-jelöltje kikotyogta, hogy a teljes kampányukat külföldről finanszírozták”. Az állami támogatás háromszorosát, hárommilliárd forintot kaptak, ami az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási kísérlete – fűzte hozzá.

Az is világos, hogy a dollárbaloldal ezért a pénzért nem a magyarok érdekeit képviseli, hanem megbízóik utasításait teljesítik

– hangsúlyozta.

Hollik István erre példaként említette az elhibázott brüsszeli szankciókat, majd jelezte, hogy azok fordítva sültek el: energiaválságot és szankciós inflációt okoztak. A baloldal ennek ellenére a mai napig kiáll a szankciók mellett és támogatja azokat – mondta.

A kormánypárti politikus szavai szerint 

a dollárbaloldal azt is megpróbálta elérni, hogy Magyarország ne jusson hozzá az őt megillető uniós forrásokhoz.

A dollárbaloldal támogatott egy olyan európai parlamenti javaslatot, amelyben a baloldali többségű EP arra próbálta meg rávenni az Európai Bizottságot (EB), hogy „politikai zsarolásként” ne fizessék ki e forrásokat – részletezte.

Hollik István emlékeztetett arra is, hogy

Gyurcsányné árnyékminisztere, Molnár Csaba és a momentumos Cseh Katalin még előterjesztői is voltak ennek a szégyenteljes javaslatnak. Álláspontja szerint míg ők a források visszatartásán dolgoztak, valójában a pedagógusbér-emelésekre mondtak nemet.

A Fidesz kommunikációs igazgatója kiemelte, szerencsére politikájuk nem vezetett sikerre, hiszen a magyar kormány és az EB konstruktív tárgyalásokon fontos lépéseket tett annak irányába, hogy ezek a források megérkezhessenek végre Magyarországra.

– A dollárbaloldallal ellentétben a Fidesz–KDNP számára továbbra is Magyarország az első

– hangoztatta, majd úgy fogalmazott: „tudjuk, hogy nehéz év áll előttünk, ezért minden erőnkkel Magyarország érdekeiért fogunk harcolni 2023-ban is”.

Borítókép: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.