időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

A magyar gazdaság válságálló

Magyar Nemzet
2022.12.06. 09:25 2022.12.06. 09:42
A magyar gazdaság válságálló

Vajda Zoltán napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy már 2021-ben elszállt a költségvetés hiánya, a kormány helytelen válságkezelési stratégiája miatt jövőre 15 százalékos lehet az infláció, manapság pedig a világ pénzügyileg legsérülékenyebb öt országa között tartanak minket számon.

Az MSZP képviselője hangoztatta: szembe kell nézni azzal, hogy a magyar gazdaság válság közeli helyzetben van, és hogyha Magyarország folytatja ezt a gazdaságpolitikát, akkor stagfláció lesz. Vajda Zoltán végül közölte, hogy ezeket nem az ő, hanem Matolcsy György jegybankelnök mondta a gazdasági bizottság tegnapi ülésén. 

Tállai András válaszában úgy fogalmazott: az ellenzék még arra sem képes, hogy a kormányt saját magától bírálja, ehhez is az MNB elnökére van szüksége, akit ráadásul eddig azzal támadtak, hogy egyoldalúan védi a kormány gazdaságpolitikáját, amiről most is bebizonyosodott, hogy nem igaz. 

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint az egész világ a gazdasági recesszió irányába tart, ami lépéskényszerbe hozza Magyarországot is. 

Azonban ne feledjük el, hogy az elmúlt tizenkét évben ez a kormány két válságon vezette át az országot, méghozzá sikeresen, szemben a baloldal korábbi válságkezelésével 

– hangsúlyozta.

Tállai András közölte: akárhogy is van, Magyarországon a harmadik negyedévben 4,1 százalékos volt a gazdasági növekedés, míg az EU átlagában ez 2,4 százalék. Magyarországon 2010-hez képest egymillióval többen dolgoznak, a munkanélküliség négy százalék alatt van, ami tartósan az Európai Unió élvonalához tartozik. 

– Azt gondolom, a magyar költségvetés válságálló, a magyar gazdaság válságálló, a magyar kormány pedig meg tudja védeni az országot a bajoktól

– mondta az államtitkár.

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.