Többmilliós zsarolás miatt csapott le a rendőrség az éjszakai élet két ismert figurájára

Két, a budapesti éjszakai életben ismert bűnözőre csapott le tegnap éjjel a rendőrség. A törvénnyel már többször is összeütközésbe került nehézfiúk egy üzleti partnerüket a családjával fenyegették, valamint milliókkal zsarolták meg azután, hogy kiderült, a férfi átverte őket. A Magyar Nemzet információi szerint a zsarolók azoknak az „ütőembereknek” a köréhez tartoznak, amelynek tagjai napokkal ezelőtt kis híján tömegverekedést robbantottak ki egy budapesti edzőteremben.

Pámer Dávid
2023. 02. 10. 13:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a készenléti rendőrség bevetési egysége segítségével tegnap éjjel elfogott két férfit, akiket többmilliós zsarolással gyanúsítanak – írta ma délelőtt a Police.hu. A rendőrségi portál szerint a fenyegetést egy üzleti partnerük kapta, a kilátásba helyezett erőszak pedig a sértett családjára vonatkozott.

A zsarolási ügy előzménye, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) felderítő főosztály bűnszervezetek elleni osztályán csalás miatt indult büntetőeljárás. Az ügy alapját egy illegális üzlet jelentette. A rendőrségi közlemény szerint az eladó tisztázatlan tulajdoni viszonyban lévő fémárut akart eladni a két elfogott férfinak. Amikor a vevők erre rájöttek, a hatóságok értesítése nélkül maguk akarták visszaszerezni az előleget, és rendezni átverőjükkel a dolgot, mégpedig úgy, hogy megzsarolták. 

 

A budapesti éjszakai életben ismert két férfi a fémáruért átadott több millió forint ötszörösét követelte a kereskedőtől, és azzal fenyegették meg, hogyha a pénzt nem adja meg nekik, akkor ezt rajta és a családján torolják meg.

 

A fenyegetések beváltására azonban a KR NNI felderítői gyors és szakszerű reagálásának köszönhetően már nem került sor. A 44 és a 48 éves budapesti férfit 2023. február 9-én éjszaka a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének, valamint a Készenléti Rendőrség bevetést támogató osztályának a segítségével elfogták. A fiatalabbik személyt Budapesten, XVIII. kerületi lakásában, míg társát a főváros XIV. kerületében, az utcán – írta a Police.hu, hozzátéve, hogy D. Gézát és K. Csabát zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. 

A sértett és családja biztonsága érdekében a KR NNI a továbbiakban is minden törvény adta lehetőséggel élni fog – zárta közleményét a rendőrség.

A Magyar Nemzet információi szerint a két elfogott, már többszörösen büntetett, az igazságszolgáltatás előtt nem ismeretlen férfi azoknak a nehézfiúknak a köréhez tartozott, akikről pár napja azt lehetett olvasni, hogy egy XIII. kerületi edzőteremnél kis híján verekedést robbantottak ki.  Az Index beszámolójából kiderült, hogy két társaság feszült volna egymásnak, ám a rendőrök időben kiérkeztek és megakadályozták az összecsapást. A balhéval kapcsolatban az egyik kerületi Facebook-csoportban azt írták, hogy egy férfi korábban hívott ki videóüzenetben egy másikat, aki megsértette.

 

A beszélgetés elfajult egy kicsit, csúnyán beszéltél, az anyámat a szádra vetted. Ezért holnapi nap 15:00-kor várlak a Predator Gymben. Testvérem, én készen állok, várlak, fel vagyok rád készülve, mehet kesztyűben, kesztyű nélkül, ahogy szeretnéd

 

– üzente a „megsértett” férfi. Később egy másik videó is kikerült a netre, ahogy  a „fiatalember” több társával együtt megérkezik a helyszínre. 

Az esettel összefüggésben intézkedő Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt a tájékoztatást adta az Indexnek, hogy 

a rendőrök azért mentek ki a XIII. kerületi Béke térre, mert arról érkezett bejelentés, hogy két férfi verekedni készül, amit sokan meg is akartak nézni. Verekedés nem történt, a rendőrök több embert igazoltattak, egy személy ellen közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt szabálysértési feljelentést tettek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.