„Mindig is azt a népi-nemzeti vonalat képviseltem, amelyet lenézett a liberális mainstream”

Szili Katalin lapunknak nyilatkozott arról, hogy miért lépett be a KDNP-be.

2023. 03. 31. 16:33
Borítókép: Szili Katalin miniszterelnöki megbízott (Fotó: MTI/Vajda János)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

−Három indokom van: egy ideológiai, egy politikai és egy praktikus − részletezte lapunknak Szili Katalin azt, hogy miért lépett be a KDNP-be. Mint fogalmazott, az ideológiai az, hogy a 21. század valódi szociáldemokráciája  inkább a keresztény-szociális eszmerendszernek felel meg. 

A miniszterelnöki megbízott elmondta: A politikai indok az, hogy a szocialista párton belül mindig is azt a népi-nemzeti vonalat képviselte, amelyet szerinte mindig lenézett a liberális mainstream, valamint a nemzeti vonal sosem tudott a párton belül  többséget teremteni. 

− A kormányzó pártok mai politikája sokkal érzékenyebb szociálisan, mint amennyire a baloldal valaha is az tudott lenni, hiszen mindig is a tőke logikáján politizált, a tőke oldalán állt

−hangsúlyozta Szili Katalin.

Hozzátette: praktikus oka a csatlakozásának az, hogy eddig is, amíg pártonkívüli volt, folyamatosan a kormányzó pártokhoz kötötték, elképzelhetetlennek tartották a nemzetpolitikai kiállást függetlenként, így szerinte legalább meg is felel ennek az egyébként belső indíttatásból fakadó elvárásnak is.

Mint arról lapunk is beszámolt, Szili Katalin csatlakozott a KDNP- hez, amelyet  Semjén Zsolt pártelnök jelentett be a közösségi oldalán pénteken.

Semjén Zsolt a parlamentben a közmédiának elmondta: öröm és megtiszteltetés Szili Katalin csatlakozása a KDNP-hez. Mint mondta, Szili Katalin nemzeti elkötelezettsége, az egyházak iránti szimpátiája, hozzájuk kötődő szolgálata mindig ismert volt. Felidézte, hogy Szili Katalin a gyurcsányi időkben, amikor a Magyar Állandó Értekezletet megszüntetve megakadályozták az összmagyar együttműködést, házelnökként létrehozta a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát, amivel átmentette a magyar–magyar párbeszédet.

Borítókép: Szili Katalin miniszterelnöki megbízott (Fotó: MTI/Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.