Hollik István: Hiába próbálják belepréselni Magyarországot abba, hogy háborúpárti legyen

– Alkotmányos kötelességünk, hogy a magyar emberek érdekeit képviseljük – fogalmazott lapunknak Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Felmérésekből pedig az látszik, hogy a magyarok nyolcvan százaléka a kormány békepárti álláspontját támogatja.

2023. 04. 13. 17:30
null
Budapest, Hollik István az irodájában Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Amerikai Egyesült Államok régóta szövetségesünk, és a szövetségesek általában jól ismerik egymást. Az amerikai partnereink is jól ismerhetnek bennünket, ezért megtapasztalhatták már, hogy a Fidesz–KDNP-kormányt, ami a nemzeti érdeket képviseli, nem lehet ebből a pozícióból nyomásgyakorlással kibillenteni – fogalmazott a Magyar Nemzet megkeresésére Hollik István az amerikai nagykövetség támogatásával indított plakátkampányról szólva. A Fidesz kommunikációs igazgatója leszögezte, hiába próbálják belepréselni Magyarországot abba, hogy háborúpárti legyen, mivel az ellentétes lenne a magyar nemzeti érdekkel.

 

– Ellentétes lenne az erkölcsi értékítéletünkkel is, mivel a háború folytatása további életeket követel, ezért a háborút minél előbb be kell fejezni – hangsúlyozta a kormánypárti politikus. 

 

Szót ejtett arról is, hogy a befolyásolási kísérletekkel szemben a kormánypártok nem védekeznek, mivel azok nincsenek rájuk hatással. – Magyarországon volt már olyan kormány, amelyet az vezényelt, hogy mit gondolnak róla más országokban, és ehhez igazította a politikáját. Mi nem így gondolkodunk, mivel az az alkotmányos kötelességünk, hogy a magyar emberek érdekeit képviseljük. Ettől nem fogunk tágítani senkinek a kedvéért sem – húzta alá Hollik István.

– Az Egyesült Államok nyomásgyakorlása ellenére sem fog a kormány változtatni az ukrajnai háború kapcsán kialakított álláspontján, hiszen a magyar emberek nyolcvan százaléka egyetért azzal, hogy ne legyen fegyverszállítás, és azzal is, hogy a kormány a béke mellett álljon ki – mondta Mráz Ágoston Sámuel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A Nézőpont Intézet vezetője kiemelte, hogy

 

az amerikai nagykövetség támogatásával indított plakátkampány egy sorozat része, amely megpróbálja megváltoztatni a magyar kormány álláspontját a háborúval kapcsolatban.

 

Ahogy arról lapunk beszámolt, a napokban az orosz csapatok Ukrajnából történő kivonását sürgető óriásplakátok jelentek meg országszerte. A plakátokon párhuzamot vonnak a magyarországi 1956-os és a jelenlegi ukrajnai helyzet között. A felirat közös: Ruszkik, haza! A plakáton lévő szöveg szerint béke akkor lehet Ukrajnában, ha az orosz megszálló hadsereg kivonul. A plakátokon szereplő felirat szerint a kampány a Nyugati Pályán Facebook-oldal megbízásából készült, és azt az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége támogatta. A több mint harmincezer követővel rendelkező oldal célja, hogy megszólítsa azokat, akiket érdekel Magyarország jelene és jövője, 2020 februárjában hozták létre, és az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének támogatásával a Flow PR Kft. kommunikációs ügynökség üzemelteti.

 

Emlékezetes, hogy tavaly az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján videóval jelentkezett közösségi oldalán David Pressman, a mondanivalója pedig egybecsengett a mostani plakátkampány mondandójával.

 

„Miközben a Szovjetuniónak az volt a célja, hogy az emberek tehetetlennek érezzék magukat, elfordítsák a fejüket az igazságtalanság láttán, és hogy elkerülhetetlennek fogadják el sorsukat, a bátor magyarok nem voltak hajlandók a pálya széléről szemlélni, ahogy az országuk összeomlik a szovjet befolyás alatt” – fejtette ki a Corvin közből bejelentkezve az amerikai nagykövet.

Borítókép: Hollik István (Fotó: Teknős Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.