Gyöngyösi: Sosem voltam antiszemita, és nem bántam meg, hogy részt vettem a széderesten

Szerinte médiahecc, hogy a legtöbb hazai zsidó szervezet elítéli a széderesten való megjelenését.

2023. 04. 15. 15:33
null
20230415 budapest clark adam terjobbik ruszkikhaza sajtotajekoztaton gyongyosi marton jobbik elnoke havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Soha nem voltam antiszemita, és nem bántam meg, hogy részt vettem a széderesten

−emelte ki szombati sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton, a Jobbik – Konzervatívok elnöke, európai parlamenti képviselője.

Gyöngyösi a sajtótájékoztatón − amely a Ruszkik, haza! – az „orosz kémbankból” való kilépés nem elég címet kapta − hangsúlyozta: bár a kormány óriásplakátokon hirdeti azt, hogy a szankciók nem működnek, nagyon jól látszik, hogy vannak bizonyos szankciók, amelyek mégiscsak működnek. Mint fogalmazott, Orbán Viktor miniszterelnök 24 óra alatt kiléptette Magyarországot az „orosz kémbankból”, amely, meggyőződése szerint, a magyar nemzeti érdekeket szolgálja. Remélik, hogy nemcsak kilépteti a kormány Magyarországot az „orosz kémbankból”, hanem a magyar adófizetők pénzét vissza is szerzik onnan. Kifejtette, hogy arról az „orosz kémbankról” van szó, amelyet még a szocializmus idején hoztak létre a KGST-országoknak a finanszírozására, és amelyből az első Orbán-kormány idején egyszer kilépett Magyarország, majd valamiért újra visszaléptünk a 2010-es évek elején. 

Gyöngyösi Márton részletezte, hogy a Jobbik – Konzervatívok pártnak több követelése is van ezzel kapcsolatban, ilyen többek között az, hogy a magyar kormány diplomáciai úton követeljen magyarázatot arra, miszerint 2021. december 15-én az orosz megállapodástervezetben miképpen szerepelhet Magyarország mint az orosz érdekszféra része, valamint Magyarország ratifikálja Svédország NATO-csatlakozását. 

A Jobbik – Konzervatívok elnöke lapunk kérdésére, miszerint a széderest előtt a Jobbiknak milyen kapcsolata volt David Pressmannel, az elnök elmondta, hogy 

jó kapcsolata volt az amerikai nagykövettel. Kifejtette, hogy nem először járt a nagyköveti rezidencián, volt már olyan alkalom, ahol más politikusokkal együtt részt vett egy beszélgetésen. Arra a kérdésünkre, hogy  a korábbi nagykövetekkel is hasonló jó volt-e a viszonyuk, Gyöngyösi kifejtette: egy alkalommal David Corsteinnel is találkozott, majd hozzátette: a pártja minden diplomáciai testülettel jó kapcsolatra törekszik. 

Kérdésünkre Gyöngyösi Márton azzal kapcsolatban, hogy gyakorlatilag a legtöbb hazai zsidó szervezet elítéli a jelenlétét Pressman estjén, és még az izraeli külügy is megszólalt, azt válaszolta: szerinte ezek a szervezetek felkérésre határolódtak el, amit ő médiaheccnek tart.  

Borítókép: Gyöngyösi Márton (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.