Gyöngyösit azért hívta meg a nagykövet, mert antiszemita

Az amerikai nagykövet szerdai sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzet kérdésére kifejtette, Gyöngyösi Márton azért kapott meghívást a nagykövetségen tartott széderestre korábbi antiszemita kijelentéseinek ellenére, mivel fontos számukra a különböző véleményen lévő és beállítottságú magyarokkal folytatott párbeszéd.

Magyar Nemzet
2023. 04. 12. 20:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Gyöngyösi Márton már megbánta kijelentéseit, most pedig kipában, a leszbikus, homoszexuális és zsidó közösség tagjainak társaságában foglalt helyet asztalánál – válaszolta David Pressman a szerdai sajtótájékoztatón a Magyar Nemzet kérdésére, hogy miért hívták meg a korábban zsidó képviselőket listázni akaró Gyöngyösi Mártont az amerikai nagykövetség által szervezett széderestre

Az amerikai nagykövet kifejtette, fontos számukra a különböző véleményen lévő és beállítottságú magyarokkal folytatott párbeszéd.  Gyöngyösi is ide tartozik. Fotó: Facebook
Az amerikai nagykövet kifejtette, fontos számukra a különböző véleményen lévő és beállítottságú magyarokkal folytatott párbeszéd.  Gyöngyösi is ide tartozik. Fotó: Facebook

Mint ismert, pészah, a zsidó húsvét alkalmából David Pressman amerikai nagykövet széderestet tartott, ahol a meghívottak közül egyedüli pártpolitikusként Gyöngyösi Márton is jelen volt. Az asztalfőnél, a diplomata mellett kapott helyet a kipában ülő, a Jobbik – Konzervatívok korábban antiszemita és rasszistsa botrányokban érintett, illetve oroszbarát elnöke. 

Gyöngyösi mások mellett együtt vacsorázott a Mazsihisz vezetőjével, Heisler Andrással, valamint az SZFE és más baloldali tüntetések egyik ismert szereplőjével, Nagy Ervin színművésszel. 

 

Korábbi kijelentései indokolták Gyöngyösi meghívását

Az amerikai nagykövet kifejtette, Gyöngyösi Márton azért kapott meghívást a nagykövetségen tartott széderestre korábbi antiszemita kijelentéseinek ellenére, mivel fontos számukra a különböző véleményen lévő és beállítottságú magyarokkal folytatott párbeszéd, még azokkal is, akikkel nem értenek egyet. 

Gyöngyösi Márton az amerikai nagykövet mellett foglalhatott helyet. (Fotó: Facebook)

A nagykövet hozzátette, Gyöngyösi múltbeli kijelentései éppen ezért nem akadályai, de éppen indokai voltak meghívásának.

A Jobbik – Konzervatívok elnökének meghívása és kiemelt helyre ültetése azért is furcsa, mert a köpönyegforgatásban bajnok Gyöngyösi Márton néhány éve még szélsőjobboldali, oroszbarát politikát képviselt aktívan. 

Emlékezetes, hogy a most kipában tetszelgő európai parlamenti képviselő, pártelnök még országgyűlési képviselőként arról szónokolt a parlamentben, hogy „pont itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”.

 

Az eseményen jelenlevő Mazsihisz elhatárolódott

A Mazsihisz a Jobbikkal  továbbra sem  folytat semmiféle párbeszédet, Gyöngyösi pedig zsidó körökben nem kívánatos személynek minősül – reagált Heisler András, a Mazsihisz elnöke arra, hogy a Jobbik – Konzervatívok elnöke és EP-képviselője is részt vett a David Pressman amerikai nagykövet által adott széderesti vacsorán. Heisler András a Mazsihisz.hu érdeklődésére elmondta: egy meghívás az USA nagykövetétől megtiszteltetésnek számít, ezért kötelességének érezte, hogy az invitálást elfogadja. Hozzátette azonban: 

előzetesen nem tudta, hogy kik lesznek jelen a vacsorán, elvégre egy meghívott részéről nem illik vendéglistát kérni a meghívótól, ráadásul a diplomáciai életben a meghívók többnyire tekintettel vannak az érzékenységekre. 

Mint fogalmazott, csak a helyszínen konstatálta, hogy az ültetési rend szerint éppen vele szemben a Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton kapott helyet.

Borítókép: Gyöngyösi Márton (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.