Megszűnt az informatikai probléma a határátkelőhelyeken, zavartalan a forgalom

Az informatikai rendszerhiba vasárnap késő este lépett fel, és az ország valamennyi határátkelőhelyét érintette.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 29. 7:44
null
Letenye, 2023. január 1. Lezárt sorompók a Letenye-Goricani határátkelõnél 2022. december 31-én éjfél elõtt. Horvátország január elsejétõl huszadik országként csatlakozott az euróövezethez, valamint a schengeni övezet teljes jogú tagjává vált. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forgalom ismét zavartalan a magyarországi határátkelőhelyeken, miután megszűnt az informatikai probléma  – közölte honlapján a rendőrség hétfő hajnalban. 

Az informatikai rendszerprobléma vasárnap 22 óra 53 perckor lépett fel több közúti határátkelőhelyen és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A hiba kijavításán a szakemberek folyamatosan dolgoztak. A rendőrség a külföldre utazóknak azt ajánlotta, hogy elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.

A Police.hu tájékoztatása szerint a hiba okát a szakemberek megtalálták és megoldották, így 3 óra 20 perctől a határforgalom a megszokott rendben haladhat. Az átkelőknél emiatt könnyített határellenőrzést vezettek be, így nem alakult kijelentős várakozás ez idő alatt – közölte a rendőrség.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.