Több mint nyolcszáz határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

A rendőrök 815 határsértővel szemben intézkedtek péntektől vasárnapig.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 29. 8:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken 267, szombaton 299, vasárnap 231 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök a rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint. Az ország belsejében is elfogtak 18 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1703 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. 

A megelőző héten –május 15-től 21-ig – a feltartóztatottak száma 1841 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 33 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 27 gyanúsított ellen indítottak eljárást – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Borítókép: Illusztráció (Török János/Délmagyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.