23,5 millió osztalékot vett ki a Mártha Imre a cégéből

A gyanús cég, amely nem kizárt, hogy Mártha Imre ingatlanvagyonának elrejtésére szolgál, 2023-ban 23,5 millió forint osztalékot hagyott jóvá.

Munkatársunktól
2023. 06. 05. 15:24
KARÁCSONY Gergely; MÁRTHA Imre; MIKLÓS István; TÜTTŐ Kata
Budapest, 2020. március 9. Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke (b), Karácsony Gergely főpolgármester (b2), Tüttő Kata főpolgármester-helyettes (j) és Szalmásy Miklós István, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) megbízott vezérigazgatója (j2) az FKF és szakszervezet között létrejött 2020. évi bérmegállapodás aláírásán a cég vezérigazgatóságán 2020. március 9-én. A megállapodás szerint a fizikai dolgozók tízszázalékos, a szellemi dolgozók egységesen hétszázalékos béremelést kapnak. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti közművezér, Mártha Imre és a családjához köthető Lázár Houses Kft. hasonló évet zárt, mint 2021-ben. A cég nettó árbevétele mindössze 0,25 százalékkal lett kevesebb, ez 73,7 millió forintot jelent. Azonban a Lázár Houses nyeresége, adózás előtti eredménye közel a felére, kerekítve 18 millió forintra esett. A cégadatbázis jelentéséből az is kiderül, hogy a személyi jellegű kiadások 114 százalékkal, míg az egyéb bevételek 1275 százalékkal nőttek. 

A gyanús cég, amely nem kizárt, hogy Mártha Imre ingatlanvagyonának elrejtésére szolgál, 2023-ban 23,5 millió forint osztalékot hagyott jóvá. További gyanúra ad okot, hogy a Lázár Houses honlapján egy festményszerű képen kívül semmilyen információ nem található. 

A mérlegfőösszeg pedig eléri a 740 millió forintot. Érdekesség, hogy a Lázár Houses a tulajdonosa a kétmilliárd forintot érő Prisztás-villának is

Az Origo cikke szerint a közművezér ugyanis sokmilliárdos ingatlanvagyont rejtett el egy általa irányított, a közvetlen családtagjaiból álló cégbe. A Lázár Houses Kft. Balatonfüreden van bejegyezve (Keöd József utca 10. szám alatt). 

 

A Vitorlás Kikötő Zrt.-nek ő az egyedüli önálló cégjegyzésre jogosult vezetője, a cég aranyrészvényese és első számú tulajdonosa magánszemélyként, illetve az általa irányított ingatlancég, a Lázár Houses révén. 

 

Vagyis dupla biztosíték védi a kikötő feletti irányítási és tulajdonosi jogait.  

Borítókép: Mártha Imre. (Forrás: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.