időjárás 17°C Malvin 2023. október 1.
logo

23,5 millió osztalékot vett ki a Mártha Imre a cégéből

Munkatársunktól
2023.06.05. 15:24 2023.06.05. 15:48
23,5 millió osztalékot vett ki a Mártha Imre a cégéből

A budapesti közművezér, Mártha Imre és a családjához köthető Lázár Houses Kft. hasonló évet zárt, mint 2021-ben. A cég nettó árbevétele mindössze 0,25 százalékkal lett kevesebb, ez 73,7 millió forintot jelent. Azonban a Lázár Houses nyeresége, adózás előtti eredménye közel a felére, kerekítve 18 millió forintra esett. A cégadatbázis jelentéséből az is kiderül, hogy a személyi jellegű kiadások 114 százalékkal, míg az egyéb bevételek 1275 százalékkal nőttek. 

A gyanús cég, amely nem kizárt, hogy Mártha Imre ingatlanvagyonának elrejtésére szolgál, 2023-ban 23,5 millió forint osztalékot hagyott jóvá. További gyanúra ad okot, hogy a Lázár Houses honlapján egy festményszerű képen kívül semmilyen információ nem található. 

A mérlegfőösszeg pedig eléri a 740 millió forintot. Érdekesség, hogy a Lázár Houses a tulajdonosa a kétmilliárd forintot érő Prisztás-villának is

Az Origo cikke szerint a közművezér ugyanis sokmilliárdos ingatlanvagyont rejtett el egy általa irányított, a közvetlen családtagjaiból álló cégbe. A Lázár Houses Kft. Balatonfüreden van bejegyezve (Keöd József utca 10. szám alatt). 

 

A Vitorlás Kikötő Zrt.-nek ő az egyedüli önálló cégjegyzésre jogosult vezetője, a cég aranyrészvényese és első számú tulajdonosa magánszemélyként, illetve az általa irányított ingatlancég, a Lázár Houses révén. 

 

Vagyis dupla biztosíték védi a kikötő feletti irányítási és tulajdonosi jogait.  

Borítókép: Mártha Imre. (Forrás: MTI/Máthé Zoltán)

Így költött és keresett a baloldal

Karácsonyék titkolóznak a mesés, félmilliárdos adomány ügyében

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.