Karácsony korábbi munkahelye, a Medián is növelte bevételét a bukott kampányévben

A baloldal bukott kampányában Karácsony Gergely volt munkahelye, a Medián is növekedett.

Magyar Nemzet
2023. 06. 02. 17:47
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2023. május 23. Karácsony Gergely fõpolgármester beszél a budapesti Madame Tussauds-kiállítás sajtóbemutatóján a Palazzo Dorottyában 2023. május 23-án. Több világváros után május 25-én Budapesten is megnyitja kapuit a nagyközönség elõtt a Madame Tussauds-panoptikum 51 élethû magyar és nemzetközi viaszfigurával. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely főpolgármester volt munkahelye, a Medián kikutatta és kimutatta, hogy ő a legnépszerűbb politikus Budapesten. Érdekes módon a pontos adatokat Karácsony Gergely hozta nyilvánosságra, az interneten megelőzve a kutatást végző céget és a HVG-t is – olvashatjuk a Mandiner áprilisi cikkében.

Hann Endre, a Medián egyik tulajdonosa személyiségi jogi pert indított a Megafilm Kft. ellen, mert szerinte Kálomista Gábor Elk*rtuk című filmjének kulcsfiguráját róla mintázták és ezzel negatív színben tüntették őt fel. Hann a pert elbukta – olvashatjuk a Pesti Srácok májusi cikkében.

A Mediánt 1989-ben alapították. A társaság tulajdonosai: Beck László; a CD Press Médiaképviseleti Reklám és Kiadó Kft. (kapcsolatba hozható a HVG Press Kft.-vel és a HVG Nyomda Rt.-vel is); és Hann Endre. A társaságnak az éves eredménykimutatásában szereplő értékesítés nettó árbevétele 110,9 millió forint volt 2022-ben, míg a 2021-es adat 110,8 millió forint volt. A cég adózott eredménye 2 274 000 forint volt 2022-ben és 3 686 000 forint 2021-ben. A társaság az adózott eredményt eredménytartalékba helyezte a jegyzőkönyv szerint. Az egyszerűsített éves beszámoló mérlegében a társaság eszközei összesen 44 020 000 forintot tettek ki 2022-ben és 42 087 000 forintot 2021-ben.

Látható tehát, hogy – bár minimálisan – de a baloldal bukott kampányában Karácsony Gergely volt munkahelye, a Medián is növekedett, és nyereséget termelt, bár nem annyit, mint a Pulai András-féle Publicus. 

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.