A kormány célja a költségvetéssel, hogy védelmet biztosítson a magyar családoknak

Tállai András szerint az unió bünteti az országot azzal, hogy beleavatkozik pénzügyi folyamatokba.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 06. 13. 11:42
null
202201010 Budapest Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Z. Kárpát Dániel napirend előtti felszólalásában hajmeresztőnek nevezte a jövő évi költségvetési javaslat egyes elemeit.

A Jobbik képviselője kifogásolta, hogy túl szerény inflációs adattal számol a büdzsé, és szerinte a középosztály ellen szól a megtakarítások megadóztatása. Azt mondta: bárdolatlan módszer így terelni az embereket az állampapírok felé. Miközben a bérfejlesztésre szerények a ráfordítások, a „vendégmunkásimport” esetében már korántsem. A magyar munkavállalók foglalkoztatását nem támogatja ilyen mértékben az előterjesztés – jelentette ki.

Válaszában a Pénzügyminisztérium államtitkára rámutatott: a kormány célja a költségvetéssel, hogy védelmet biztosítson a magyar családoknak, munkavállalóknak és nyugdíjasoknak, valamint a vállalkozásoknak.

Tállai András ugyanakkor kitért arra, hogy a háborús, szankciós idők gazdasági nehézségeket okoznak egész Európában. A családokat meg kell védeni a magas energiaáraktól, de a családtámogatási rendszer eredményeit és az otthonteremtési támogatásokat is meg kell tartani – jelentette ki az államtitkár, hozzátéve, hogy a kormány idén és jövőre is megvédi a nyugdíjakat, miközben a vállalkozások adóterhei nem emelkednek. Tállai finanszírozási nehézségekről is beszélt, amelynek legfontosabb tétele az uniós források felhasználása. 

Szerinte az unió bünteti az országot azzal, hogy beleavatkozik pénzügyi folyamatokba.

Borítókép: Tállai András (Fotó: Mirkó István) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.