Elemér 2024. február 28.
logo

Nyakig benne van a a baloldal a külföldi kampányfinanszírozási botrányban

Magyar Nemzet
2023.11.29. 16:46 2023.11.29. 16:53
Nyakig benne van a a baloldal a külföldi kampányfinanszírozási botrányban

– Semmi meglepő nincs abban, hogy a Momentum megint Brüsszelbe rohan feljelentgetni Magyarországot, most éppen a parlament előtt lévő szuverenitásvédelmi törvény miatt – szögezte le közleményében a Fidesz-frakció.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, létrejön a Szuverenitásvédelmi Hivatal és már az önkormányzati, valamint az európai parlamenti választások vonatkozásában is börtönbüntetéssel sújthatják azokat a jelölteket, illetve az érintett jelölő szervezetek tisztségviselőit, akik külföldről érkező támogatást használnak fel – egyebek mellett ezt tartalmazza a Kocsis Máté frakcióvezető által benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomag, amellyel összefüggésben a kormány az alaptörvény módosítását is kezdeményezi.

A teljes baloldal momentumostól nyakig benne van a külföldi kampányfinanszírozási botrányban. 

– emelte ki a nagyobbik kormánypárt. Hozzátették: – Nem csoda, hogy nem tetszik nekik, ha bezárjuk a kiskapukat és akár három év börtönt is kaphat, aki idegen érdekcsoportoknak szolgáltatja ki az országot. Magyarország szuverenitása nem játék, a törvénycsomagot még idén elfogadjuk – szögezték le.

Borítókép: Illuszráció (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.