Csattanós válasz Brüsszelnek

A nemzeti konzultáció kérdései fontosak, amit a részvételi adatok is mutatnak – reagált lapunknak Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, miután az utolsó adatok szerint közel másfél millióan töltötték ki a tegnap lezárult nemzeti konzultációt. A kérdőíveken tizenegy olyan témakört vetett fel a kormány, amelyek meghatározóak hazánk önrendelkezése szempontjából.

2024. 01. 18. 4:45
null
HUNGARY-UKRAINE-POLITICS-EU-MIGRATION-CONFLICT Fotó: ATTILA KISBENEDEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Csaknem másfél millió ember csattanós választ adott Brüsszelnek és a dollárbaloldalnak – fogalmazott lapunk megkeresésére Hollik István a tegnap befejeződött nemzeti konzultációról szólva. A Fidesz kommunikációs igazgatója emlékeztetett, hogy Brüsszel azzal támadta a konzultációt, hogy abban hazugságok szerepelnek, a baloldal pedig szokás szerint azt sulykolja, hogy felesleges a magyar emberek véleményét kikérni.

– Az emberek egyértelművé tették, hogy sem a dollárbaloldal, sem Brüsszel állítása nem igaz. A konzultáció kérdései fontosak, amit a részvételi adatok is mutatnak, a kérdések pedig hosszú távon érintik Magyarország jövőjét, legyen szó az iskolákban megjelenő genderpropagandáról, a migrációról, valamint a szomszédunkban zajló háborúról, illetve Ukrajna támogatásáról

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden közölte, hogy már több mint 1,4 millióan mondtak véleményt a Magyarország szuverenitásáról szóló nemzeti konzultációban. A kérdőíveken tizenegy olyan témakört vetett fel a kormány, amelyek meghatározóak hazánk önrendelkezése szempontjából. A válaszadók véleményt alkothattak az ország gazdaságát és biztonságát érintő kérdésekben, kiállhattak többek között a rezsicsökkentés és a kamatstop mellett, illetve elutasíthatták a brüsszeli migrációs terveket. Terítékre került a gyermekvédelmi törvény is, ami az unió központjában éles kritikát váltott ki, és mindent megtesznek a jogszabály visszavonásáért, az Európai Bizottság bíróságon is megtámadta azt. A kormány ebben sem kíván engedményeket tenni, sőt tovább szigorítaná a gyermekvédelmi szabályozást.

A kérdőívet visszaküldők véleményt mondhattak arról is, hogy Brüsszel a legújabb javaslata szerint újabb pénzeket adna Ukrajna felfegyverzésére. Továbbá az Európai Bizottság további ötvenmilliárd euróval akarja támogatni Ukrajnát. Az összeg azonban a jelenlegi uniós költségvetésben nem áll rendelkezésre, ezért a tagállamoktól akarnak pluszforrásokat kicsikarni.

Magyarország már eddig is sok milliárd forintot költött az Ukrajnából menekülők megsegítésére. Ezek fényében világossá tehette mindenki a konzultációban, hogy nem szeretne több pénzt fizetni az adóforintjainkból Ukrajnának, amíg a nekünk járó pénzt nem kaptuk meg.

Az embereknek lehetőségük volt véleményt nyilvánítani arról, hogy szerintük is minden lehetséges módon ki kell állni a magyar gazdákért, és biztosítani kell a magyar mezőgazdaság GMO-mentességét. Mindez amiatt merült fel, mert az Ukrajna uniós tagságából fakadó lehetséges problémák egyike már most látható, mivel a háború kirobbanása után Brüsszel megnyitotta a határokat az ukrán gabonaszállítmányok előtt. A génmódosított ukrán gabona jelentős része azonban elárasztotta a kelet-európai országok piacait, és rendkívül nehéz helyzetbe hozta a térség termelőit.

A konzultációt kitöltők megerősíthették a kormány törekvését, hogy erélyesebben, akár törvényi szigorítással is fellépjen a külföldi befolyásszerzés ellen.

Az elmúlt időszakban különböző külföldi szervezetek milliárdos összegekkel támogattak magyar politikai szereplőket és hozzájuk kapcsolódó aktivistacsoportokat. Így akarják kikényszeríteni, hogy Magyarország változtassa meg álláspontját a meghatározó kérdésekben. Sokak szerint ez nem más, mint politikai korrupció – összegzik a konzultáció 11. pontjában azt a botránysorozatot, amelyre a múlt évben derült fény, amikor nyilvánosságra került, hogy mintegy négymilliárd forintnak megfelelő dollárral támogatták – elsősorban a tengerentúlról – a hazai baloldal kampányát.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.