Hallgat a dollármédia a Lánchíd-botrányról

Furcsa, hogy a több mint egymilliárdos készpénzmozgás nem érdekli őket.

2024. 01. 24. 11:29
Térfigyelő kamerákkal biztosítanák a Lánchíd védelmét
Budapest, 2023. augusztus 26. A nõi maratonfutás mezõnye a budapesti atlétikai világbajnokságon a Lánchídon 2023. augusztus 26-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hírkereső.hu adatai alapján az elmúlt két hétben a dollármédia képviselő közül a volt indexesek blogja számolt be egyetlen cikkben arról, hogy a Jobbik vizsgálóbizottságot állítana fel a Lánchíd ügyeinek kivizsgálásra, valamint az A-Híd Zrt.-nél történt házkutatásról – derült ki az Origó felméréséből. A baloldalhoz köthető korrupciógyanús botrányról tehát szinte nem jelent meg cikk a dollármédiában, és semmilyen terjedelemben nem foglalkoztak az üggyel. 

A baloldali korrupciós botrányról egyetlen cikket sem közölt a vörös báró Varga Zoltán lapja (24.hu), a Soros György által finanszírozott 444.hu és a korábban Szauer Péter vezette HVG sem – írják.

A dollármédia hallgatása annak fényében is furcsa, mert máskor akár egy pár milliós kétes ügyről is képesek heteket „tényfeltárni”, míg most a több mint egymilliárdos készpénzmozgás sem érdekli őket.

Amint az ügyről lapunk is beszámolt, sikkasztás bűntettének gyanúja miatt tett a Lánchíd-botrány ügyében feljelentést Tényi István. Tényi azután fordult a Nemzeti Nyomozó Irodához, hogy a sajtóban megjelent: két év alatt, 2020 novembere és 2022 júliusa között a Lánchíd kivitelezését végző A-Híd Zrt. 1,4 milliárd forintot utalhatott a praxisától eltiltott, számlagyáras botrányba belebukó jogász, Vig Mór cégének, a Sunstrike Hungary Kft.-nek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.