A praxisától eltiltott budapesti ügyvédet tartóztattak le + videó

A gyanú szerint 241 millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat.

2023. 11. 29. 17:46
null
Forrás: Képernyőfotó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság letartóztatott egy praxisától eltiltott budapesti ügyvédet – írta közleményében a NAV. A jogász olyan gazdasági társaságot működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több, mint 241 millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat. A feketegazdasággal biztosított pazar életminőségnek, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói vetettek véget.

A pénzügyőr nyomozók két kábítószer- és pénzkereső szolgálati kutya segítségével 33 fővárosi helyszínen kutattak és foglaltak le bizonyítékként dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint készpénzt.

A számlák mögött tényleges gazdasági tevékenység nem mutatkozott, a dokumentumok elszámolásának célja egyértelműen az adóelkerülés volt. A férfi irányítása alatt álló gazdasági társaság teljesítés nélküli számlákat fogadott be, számlákat állított ki, banki tranzakciókkal, valótlan nyilatkozatok benyújtásával manipulálta a pénzügyi ügyleteket.

A nyomozóhatóság üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett elkövetése és más bűncselekmények miatt folytat eljárást a 37 éves férfi ellen. A bíróság a feltárt körülményeket megvizsgálva a letartóztatása mellett döntött.

Borítókép: A letartóztatás pillanata (Fotó: Képernyőfotó - YouTube)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.