Magyarázatot várnak az ellenzéki főpolgármester-jelöltek az A-Hídnál történt házkutatásról + videó

A magyar közpénzből megvalósuló beruházások állatorvosi lova – így értékelte a Mi Hazánk Mozgalom főpolgármester-jelöltje azt, hogy a Lánchíd rekonstrukcióját lebonyoító A-Híd Zrt.-nél is házkutatást tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a számlagyáros Vig Mórral összefüggésben.

2024. 01. 16. 15:53
KARÁCSONY Gergely; WALTER Katalin
Budapest, 2022. december 16. Karácsony Gergely fõpolgármester és Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója a Lánchíd felújított útpályájának megnyitóján 2022. december 16-án. Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. A hídon egyelõre csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jármûvei, valamint a taxik, a segédmotoros kerékpárok, a motorosok, a kerékpárosok, valamint a mikroközlekedési eszközöket használók közlekedhetnek, a gyalogosok a tervek szerint a jövõ nyár végétõl használhatják az átkelõt. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely korábban ötmilliárd forinttal többért és csökkentett műszaki tartalommal valósította meg a Lánchíd rekonstrukcióját, mint Tarlós István előző főpolgármester tette volna. A beruházóra vonatkozó szabályokat pedig úgy írta át az egyébként a közpénzek védelmében rendszeresen kiálló baloldali városvezetés, hogy meghatvanszorozta a vállalkozónak járó előleget, a késedelmi kötbért pedig a felére csökkentette.

A már hivatalosan bejelentett ellenzéki főpolgármester-jelöltek is reagáltak az eseményekre. 

Grundtner András meglátása szerint a legfelső szinten áll a döntéshozó és a fővállalkozó, az úgynevezett fehérgalléros elkövetők, akik megállapodnak a kartellszabályokról és a visszaosztásról. A vállalkozói láncolat legalján pedig a számlagyárosok, strómanok vannak, akik általában eltűnnek.

A Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje is nagyon hasonló állásponton van. Brenner Koloman a Magyar Nemzetnek azt mondta, nagyon komoly kérdéseket vet fel az, hogy házkutatást tartottak Vig Mór miatt az A-Híd Zrt.-nél.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója a Lánchíd felújított útpályájának megnyitóján 2022. december 16-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.