Szolnoki évértékelés: folyamatosan bővül a helikopterflotta

Évértékelő és feladatszabó értekezletet tartott Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka. A tavalyi évet értékelve Bali Tamás ezredes megemlékezett a horvátországi légikatasztrófában elhunyt bajtársakról, beszámolt a hangárkomplexum első ütemének építéséről és a folyamatosan érkező új helikopterekről is.

2024. 02. 24. 7:06
Forrás: HM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2023-as évet értékelve Bali Tamás ezredes megemlékezett a horvátországi légikatasztrófában feladatteljesítés közben elhunyt bajtársakról, Radnai Ádám századosról, Konrád Dávid főhadnagyról és zászlósról – olvasható a Honvédelem.hu oldalán.

dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka
Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka (Fotó: HM)

A tavaly véghezvitt feladatokat értékelve a parancsnok kiemelte, hogy büszke az állomány tagjaira, hiszen a helikopterdandár katonái magas színvonalon teljesítettek mind a gyakorlatokon, mind a kiképzési feladatok során. 

Külön kiemelte és megköszönte a szlovéniai árvíznél nyújtott segítségüket, déli szomszédainknál katasztrófaelhárítási feladatokban vettek részt H145M típusú helikopterekkel.

A dandárt érintő fejlesztésekről elmondta, hogy a hangárkomplexum első ütemének építése megkezdődött. Ez egy fontos beruházás, mert a helikopterdandár folyamatosan bővülő flottája miatt nagy hangsúlyt kell helyezni az infrastruktúra fejlesztésére is. A hangárkomplexum fő rendeltetése, hogy a meglévő és érkező technikák műszaki kiszolgálása megfelelő körülmények között történjen.

A múlt évben hat darab új H225M típusú helikopter érkezett az alakulathoz, és további tíz várható a közeljövőben.

A parancsnok az idei célok közül kiemelte az országvédelmi készenléti, a kutató-mentő szolgálatok fontosságát, az infrastrukturális fejlesztések kivitelezésének elősegítését, a gépszemélyzetek műveleti képességnövelését, a repülőszakmai tudásszint fokozását, a toborzókampányokban való részvételt, valamint a Honvédkadétprogram táborainak színvonalas lebonyolítását. Emellett megemlítette a júliusban Szolnokon rendezendő CISM ejtőernyős-világbajnokságot, melyen a 2018-as versenyhez hasonlóan idén is nagy létszámú résztvevőre lehet számítani. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: HM)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.