Varju László megerősítette: esze ágában sincs lemondani

A DK politikusa ezért fellebbezni fog a bíróságon.

Forrás: ATV2024. 02. 22. 22:54
VARJU László
Budapest, 2023. július 4. Varju László, a DK frakcióvezetõ-helyettese felszólal napirend elõtt az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2023. július 4-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varju László az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt, miután ma délben a bíróság másodfokon elítélte garázdaságért, választási csalásért és testi sértésért. A műsorvezető elsőként azt a kérdést tette fel a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselőjének: – Amikor azt hallja, hogy bűnös, az milyen pillanat? A kérdésre Varju László két pontban válaszolt, elsőként leszögezte, hogy szomorú, másodikként pedig azt mondta, ha a 2018-ban történtekre gondol, akkor nyugodtabb, és úgy érzi, hogy neki van igaza.

Varju László és több baloldali politikus társa még 2018-ban betört a közmédia épületébe, előre kitervelt provokációval okoztak botrányt, és megpróbálták átvenni a stúdiók feletti irányítást, valamint megszakítani az adást, közben becsmérelték az MTVA dolgozóit, megsértették személyiségi jogaikat és akadályozták őket a munkavégzésben. A DK országgyűlési képviselője ezeken túl még nekirontott a közmédia biztonsági szolgálatát ellátó őröknek, majd amikor földre feküdt, kirántotta az egyik őr lábát, aki emiatt elesett, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A baloldali politikus azonban azt állítja a műsorban, hogy ők alapvetően tárgyalni mentek a közmédia épületébe, és a biztonsági őrök voltak azok, akik a baloldali képviselőket inzultálták.

Varju László a testi sértés pillanatát – miközben az esetről készült felvételt nézték – úgy írta le, hogy 

a földre huppant az egyik biztonsági őr,

és ez volt az, amiért őt elítélték.

Idézték a baloldali politikus korábbi mondatát is, amikor azt mondta, hogy szerinte törvénysértő határozat született. Varju László a műsorban ezt úgy indokolta, hogy téves megállapítás született, 

ezért ő fellebbezni fog a bíróságon.

A DK politikusa elmondta, hogy a következő hónapokban azzal fog foglalkozni, hogy bebizonyítsa, neki van igaza, és azt akarja, hogy ezt a bíróság is ismerje el. 

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz frakcióvezetője felszólította a lemondásra és a közéletből való távozásra, úgy reagált, hogy szerinte inkább Kocsis Máténak kéne eltűnnie. 

 

Borítókép: Varju László (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.