Felkapaszkodtak az intercity ütközőjére, halálos vonatbaleset lett belőle

Leesett a vonatról és meghalt egy ember Halmaj és Forró-Encs között.

2024. 03. 05. 21:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Pótlóbuszok közlekednek a Halmaj és Forró-Encs között közötti vasútvonalon, miután a Budapestről Kassára tartó vonatról leesett és meghalt egy ember kedd este – tájékoztatott a MÁV. 

A Mávinform közleménye szerint 

a Budapestről Kassára tartó Hernád intercity utolsó kocsijának hátsó ütközőjére feltehetően Halmaj állomáson felkapaszkodott két ember. 

„Egy szemtanú bejelentésére a vasúttársaság forgalomirányítása intézkedett a vonat azonnali megállításáról, a szerelvény Csobád és Ináncs között állt meg, de addigra az egyik ember a nagy sebességgel haladó vonatról leesett és a balesetben meghalt” – írták. 

„Az intercity utasait Ináncstól pótlóbusz szállítja tovább” – ismertették, hozzátéve: „Halmaj és Forró-Encs között a helyszínelés befejezéséig – várhatóan késő estig – járnak majd a pótlóbuszok”. 

Jelezték továbbá, hogy a Keleti pályaudvarról 18.25-kor elindult, Miskolcról 20.31-kor Kassára induló Hernád intercity körülbelül 50-60 perc késéssel közlekedik.

A vasúttársaság ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a vasút veszélyes üzem, az utasok a járműveken és az állomásokon is kizárólag az utasforgalmi területeken tartózkodhatnak

– hangsúlyozták, kiemelve: „a vonatok tetejére vagy más alkatrészeire felmászni életveszélyes és tilos”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.