Lecsapnak a gyorshajtókra, újabb traffiboxokat helyeztek üzembe

Egyre több településvezető elégeli meg a száguldozást.

2024. 04. 17. 10:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Traffiboxokat adtak át Alsóörsön, valamint Balatonakaliban – írja a Veszprém vármegyei hírportál. A lap beszámolója szerint egyre több település vezetősége fektet kiemelt hangsúlyt a balesetmegelőzésre, nemrégiben a várpalotai önkormányzat döntött úgy, hogy véget vet a gyorshajtásnak.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével a telepítések a Balaton-parton folytatódtak, az új berendezések miatt pedig igencsak a zsebükbe kell majd nyúlnia azoknak a sofőröknek, akik nem tartják be a sebességhatárt.

A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) a Veszprém Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottsággal és Alsóörs önkormányzatával együttműködve Alsóörsön a 71-es számú főút és a Szerdahelyi út kereszteződésében helyezett ki újabb traffiboxot.

Balatonakaliban pedig a 71-es számú főút és a Hokuli utca kereszteződésében adták át egy traffiboxot, mely szintén a BFT támogatásával szintén azzal a céllal valósult meg, hogy biztonságosabb legyen a települések közlekedése, és a rendőrség közreműködésével kiszűrjék, valamint felelősségre is vonják a gyorshajtókat.

 

Borítókép: Új traffibox debütált a Balaton több pontján (Fotó: Veol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.