Tuzson Bence: Fontos szolgáltatással bővül a posta portfóliója

A cél az, hogy minél több állampolgár tudjon élni ezzel a szolgáltatással.

Forrás: Tuzson Bence Facebook-oldala2024. 04. 18. 13:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövőben a bankautomaták mellett a postákon is lehetőség lesz havonta két alkalommal 150 ezer forintot ingyenesen felvenni – írta Tuzson Bence igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán. Mint arról lapunk is írt, azért, hogy az állampolgároknak minél szélesebb körben legyen lehetősége élni az ingyenes készpénzfelvétellel, a Nemzetgazdasági Minisztérium módosító indítványt nyújtott be. Eszerint a jövőben a postákon is elérhetővé válik az ingyenes készpénzfelvétel. 

A pénzügyi közvetítőrendszert érintő törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló törvényjavaslathoz a Nemzetgazdasági Minisztérium olyan módosító indítványt nyújtott be az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának, amely

a lakosságnak lehetővé teszi, hogy a jövőben a bankjegykiadó automaták mellett a postai ügyfélkiszolgálási pontokon is ingyenesen felvehető legyen havonta két alkalommal, összességében legfeljebb 150 ezer forintnyi készpénz. 

A szolgáltatás a posta elszámoló központot működtető intézmény által üzemeltetett POS-terminál útján válik elérhetővé.

Ezenkívül a kormány döntése szerint 2023 júliusától van a lehetőség a vásárlással egybekötött készpénzfelvételre, legfeljebb negyvenezer forint értékben, így a jelenlegi módosítás tovább növelheti a készpénzfelvétel lehetőségét, ezáltal segítve és javítva azon településeken élők helyzetét és életminőségét, ahol nincs bankautomata, de posta működik.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Világgazdaság/Kallus György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.