Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Könyörögtek a verőcei tragédia áldozatai, hogy lassítson a kishajó vezetője, kiderült, milyen sebességgel haladhatott + videó

Szakértők mondták el.

Forrás: BorsOnline2024. 05. 30. 17:42
Budapest, 2024. május 19.
Rendőrségi helyszínelés egy balesetet szenvedett motorcsónak roncsánál az újpesti hadikikötőben  2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péterr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csak a verőcei hajóbaleset túlélője, de a társaságból többen is könyörögtek tragédia előtt a motorcsónak vezetőjének, hogy lassabban haladjon – írja a BorsOnline.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy a baleset túlélője, az olasz férfi a hajó hátsó részén állva egy ideig ugyan élvezte a cikázást, de aztán halálfélelme volt. 

Bár egyelőre nem tudni, hogy pontosan hogyan történt a baleset, és hogy mennyivel ment a csónak, azonban van néhány dolog, amit tudni lehet. A baleset után ugyanis a Budapest Környéki Törvényszék azt közölte, hogy a sértett a motorcsónakot 

a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította. 

Hozzáfűzték, hogy a szállodahajó automata vezérléssel haladt, amikor a sértett a jobb parttól irányt váltott kisgéphajójával, és egyenesen a szállodahajó felé kormányzott. A portál azonban most azt próbálta megtudni, hogy milyen sebességet választhatott meg a motorcsónak vezetője. 

A hozzáértők szerint, akik látták a motorcsónak és a szállodahajó sérüléseit és a kishajó roncsát is, emellett az összetört motoros jármű kilométeróráját, azt valószínűsítik, hogy valóban túl gyorsan hajthatott a motorcsónak vezetője. 

Ők azt mondják, nem kizárt, hogy a csónak 70 kilométer per órával is haladhatott.

Megjegyezték azt is, hogy a pontos körülményeket egyelőre nem lehet tudni, a rendőrség jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.