Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Verőcei hajóbaleset: itt hibázhatott a motorcsónak vezetője az ügyvéd szerint, aki a Hableány-tragédia áldozatainak családtagjait képviselte + videó

Minél több holttest kerül elő, annál súlyosabb az ügy.

Forrás: HírTV2024. 05. 24. 12:26
Budapest, 2024. május 19.
Rendőrségi helyszínelés egy balesetet szenvedett motorcsónak roncsánál az újpesti hadikikötőben  2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péterr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cseh hajóstiszt ugyanis nem állt meg az ütközés után, a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét négy hónapra.

Miután csütörtök délután megtalálták a hajóbaleset negyedik áldozatát, az ügyvéd rávilágított, minél több holttest kerül elő, annál súlyosabb az ügy. 

„A gyanúsítás jelenleg kettő esetben szól bűntett, két rendbeli bűntett. Most már háromrendbeli. Tekintettel arra, hogy délután megtalálták Varga Mártont, aki szintén az utasok között volt, és hiányzik még négy ember. És nagy valószínűséggel, sajnos ezt nem jó kimondani, de ők is az áldozatok között vannak, tehát ez a rendbeliség csak nőni fog. Annyit tudni kell, hogy ez egy minősítő körülmény az, hogyha halált okoz. És ezért minősíti fel bűntettre, tehát ezért volt az, hogy addig, amíg eltűntek, addig vétség, amikor már bizonyossággal tudjuk azt, hogy elhunytak az áldozatok, akkor onnantól kezdve bűntettről beszélünk” – mondta Sógor Zsolt.

A portál emlékeztet arra is, hogy a tragédia után felvetették a vízi közlekedés szabályainak esetleges szigorítását, például a csütörtöki Kormányinfón is. A miniszterelnökséget vezető miniszter erre azzal reagált, hogy vizsgálják ennek a lehetőségét, és ha van rá mód, hogy biztonságosabbá tegyék a vízi közlekedést, változtatnának a szabályokon.

Nagy valószínűséggel a kisgéphajó vezetője lesz a felelős a verőcei hajóbalesetben – fogalmazott a Hír TV Napi Aktuális című műsorában az az ügyvéd, aki az öt évvel ezelőtti Hableány tragédiájában képviselte az áldozatok családjait. Sógor Zsolt úgy látja, szinte bizonyos a motorcsónakban ülők felelőssége a verőcei ügyben, csakúgy, mint a szállodahajó kapitányáé is. 

Megjegyezte azonban, hogy az alapján, amit eddig tudni lehet a verőcei tragédiáról, ha betartották volna a jelenleg is hatályos szabályokat, elkerülhető lett volna a baleset – írja a Hír TV.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.