Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Nagy bajba kerülhet a cseh hajóskapitány, ha kiderül, hogy szándékosan nem segített a tragédia után + videó

Még nem tett vallomást.

Forrás: ATV Egyenes Beszéd2024. 05. 22. 12:01
Budapest, 2024. május 19.
Rendőrségi helyszínelés egy balesetet szenvedett motorcsónak roncsánál az újpesti hadikikötőben 2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltehetően a kishajó kapitánya idézte elő a tragédiát, ám természetesen vizsgálják a szállodahajó kapitányának felelősségét is, akit őrizetbe vett a rendőrség segítségnyújtás elmulasztásának gyanújával – fogalmazott Borbély Zoltán ügyvéd az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A szakértő hangsúlyozta, 

a segítségnyújtás elmulasztása szándékos bűncselekmény, amely esetén, ha bebizonyosodik, akár hároméves börtönbüntetést is kaphat a szállodahajó kapitánya. 

A cseh férfi még nem tett vallomást.

A kishajóban nyolcan utaztak, öt embert viszont még most is keresnek. Borbély Zoltán beszélt a magyar hatóságok gyorsaságáról is, akik még magyar felségvizeken feltartóztatták a szállodahajót. 

A Magyar Nemzet korábban arról is beszámolt: jó esély van arra, hogy a kapitány valóban nem látta a kisebb hajót, azonban ennek a bizonyítása még időbe telik. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.