Trump merénylője azon a felületen adományozott a demokratáknak, ahol a magyar baloldal is gyűjtötte a pénzt

A pennsylvaniai gyilkos és a magyar baloldal egyaránt az ActBlue progresszív adománygyűjtő oldalt használták, ami az amerikai Demokrata Párthoz áll közel.

Forrás: Mandiner2024. 07. 14. 16:01
Korányi Dávid
Fotó: Korányi Dávid (Forrás: Wikipédia)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump merénylője, a 20 éves Thomas Matthew Crooks egy progresszív szervezetnek adományozott. A projektre szánt pénzt a merénylő ugyanazon a Demokrata Párthoz kötődő adománygyűjtő felületen keresztül juttatta célba, mint amin Korányi Dávid a magyar baloldalnak szánt 2022-es kampánytámogatást – írja a Mandiner.

A Magyar Nemzet is beszámolt már a Donald Trump volt amerikai elnök és jelenlegi republikánus elnökjelölt elleni merényletről. Az elkövető – akit a titkosszolgálat emberei lelőttek – Donald Trump pennsylvaniai nagygyűlésén nyitott tüzet és megsebesítette a republikánus jelöltet. A támadásban további egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült.

A Szövetségi Választási Bizottság nyilvántartásából kiderül, hogy 2021. január 20-án – Biden beiktatásának napján – Matthew Crooks kisebb összeget adományozott az ActBlue nevű demokrata hálózaton keresztül a Progressive Turnout Projectnek, amely azt állítja magáról, hogy „a Demokrata Párt mozgósításának és a demokrácia védelmének szenteli magát”.

Magyarországon sem ismeretlen az ActBlue

Még a 2022-es választásokra a baloldal több mint hárommilliárd forintnyi adományt kapott csupán 11 (mikro)adományozótól a Korányi Dávidhoz kötődő Action for Democracy (AfD) nevű szervezeten keresztül, 

a pénzgyűjtéshez pedig Korányiék is az ActBlue nevű progresszív adománygyűjtő oldalt használták.

A Telex kérdésére válaszolva Korányi Dávid a kampányfinanszírozási botrány kirobbanása után arról beszélt, hogy az Action for Democracy honlapja mellett az ActBlue és az Action Network felületén, valamint a magyartavasz.hu nevű, nyugat-európai diaszpórát célzó magyar nyelvű oldalon keresztül is sokan iratkoztak fel és küldtek adományt. Mint mondta, 

a szervezet direktben ért el támogatókat e-mailben és a közösségi médián keresztül, többen pedig a banki átutalást választották.

 

Borítókép: Korányi Dávid (Forrás: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.