Különleges képzéssel segíti a gyermekvédelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

A Net-Coach Program hatékony segítséget nyújt a családoknak.

Forrás: NMHH2024. 10. 25. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma megkezdte a munkát az újmédia-pedagógia képzés második évfolyama a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) közös kezdeményezésében – közölte lapunkkal a hatóság. Mint írták, céljuk, hogy a felvett résztvevők a fiatalok és a családok médiaértését, digitális tudatosságát támogató szakemberekké váljanak.

A magyar pedagógusokkal olyan tudásközösséget építünk, amely segít a diákoknak és a családoknak megérteni az újmédia világát és sikeresen megküzdeni a digitális élet kihívásaival

 – mondta Koltay András, az NMHH elnöke köszöntőjében.

A képzést korábban elvégzett huszonhat tanár és pszichológus már az NMHH által szervezett net-coach tanácsadói közösségben segíti az NMHH és az iskolák közös törekvéseit. A net-coachok előadásokat tartanak, illetve tanácsokat adnak a fiatalok médiaértését és a médiatudatos szülői nevelést támogatva.

A Net-Coach Program a világháló metaverzumában ösztönző, továbblépésre sarkaló motor, értő és segítő támasz egyszerre

– jelentette ki Gloviczki Zoltán, az AVKF rektora a megnyitón. Elmondása szerint az AVKF küldetésének tekinti, hogy az újmédia veszélyeivel és lehetőségeivel megismertesse a szélesebb közönséget. 

Az NMHH szakemberei által kidolgozott Net-Coach Program oktatási bázisaként szolgáló képzés a gyermekekkel a mindennapi munkájuk során foglalkozó szakembereket kívánja támogatni, hatékony segítséget nyújtva a családoknak, iskolai közösségeknek az online térben jelen levő kihívások kezeléséhez. A második évfolyamban részt vevő harminc fő képzése decemberig tart, felkészítésüket a képzés sikeres teljesítéséhez az első évfolyamban végzett mentorok is segítik. A képzést sikeresen elvégzők a net-coach-közösség tagjává, vagyis a médiaértést, digitális tudatosságot elősegítő szakemberekké válhatnak – olvasható az NMHH közleményében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.