260 millió forintot sikkasztott az OTP egyik vezetője

260 millió forintot sikkasztott el az OTP volt dél-dunántúli régióvezetője, F. Balázs, aki még az otthoni bevásárlást is a bank pénzéből intézte. A 19 vádlott között menő borászok és luxuséttermek vezetői is vannak, akiknél a férfi a bank pénzén mulatozott – olvasható a Bors cikkében.

Forrás: BORSONLINE.HU2021. 03. 08. 19:14
null
F. Balázs arra használta kapcsolatait, hogy rajtuk keresztül sikkasszon a bankból. Forrás: MEDIAWORKS ARCHÍVUM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pécsi bankár megadta a módját a szórakozásnak, 40. születésnapján a bank pénzén szervezett magának 70 fős megabulit több millió forintért, amit az egyik legmenőbb villányi borászatban tartott. A tanúk beszámolója szerint nem spóroltak semmivel.

Nem volt a munka hőse

F. Balázs dolgozni ke­vésbé szeretett.

Az elmondások alapján alig látták a munkahelyén, ahova hetente csak egyszer járt be, idejének nagy részét a balatoni nyaralójában töltötte.

F. Balázs arra használta kapcsolatait, hogy rajtuk keresztül sikkasszon a bankból.
Fotó: Mediaworks-archívum

A sokmilliós fizetésű bankár még újságra sem volt hajlandó költeni a saját pénzéből, ezért a balatoni nyaralóba minden reggel Pécsről hozta a helyi újságot a sofőrje, aki a családi nagybevásárlást is a bank pénzéből intézte a vezetőnek.

Nem az első eset

Az elmúlt időben több sikkasztás is történt a magyar bankszektorban. Tavaly áprilisban jött a hír, miszerint egy pénzintézet alkalmazottja hárommillió forintot sikkasztott el egy ATM-en keresztül Zalában.

Egy évvel azt megelőzően szintén egy hölgy ellen nyújtottak be három vádiratot, aki 2002 és 2013 között 22 millióval károsította meg munkaadóját, mialatt egy ácsi bankfiókot vezetett. Sőt, szintén 2019-ben még a Bors kapta fel azt az ügyet, melyben az egyik országos bank dél-dunántúli regionális vezetője titkárnőjével karöltve egy amerikai–magyar üzletember számlájáról emelt le 160 millió forintot, míg további 180-at sajátjaként kezelt.

Minden költségét a pénzintézet állta

– A pécsi bankár tulajdonképpen egy feudális hierarchiát épített ki beosztottjai között – így jellemezte a történteket Kutas Tamás, a Baranya Megyei Fő­ügyészség szóvivője, aki az elképesztő vádirat részleteiről nyilatkozott a Borsnak.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.