A baloldal sosem támogatta a magyar családokat

Gyurcsányék semmit sem változtak: továbbra sem hajlandók támogatni az otthonteremtést biztosító intézkedéseket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 02. 13. 18:14
null

Gyurcsányék semmit sem változtak: továbbra sem hajlandók támogatni az otthonteremtést biztosító intézkedéseket.

– A baloldal sosem törődött a családokkal, magukra hagyta őket, míg a kormánynak köszönhetően ma biztonságos és kiszámítható az otthonteremtés – jelentette ki videónyilatkozatában a kormánypártok nevében a KDNP frakciószóvivője. Nacsa Lőrinc emlékeztetett: Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton ismertette az otthonfelújítási támogatás részleteit és a kedvezményezettek körét, amely program – hangsúlyozta – rengeteg magyar családnak jelent segítséget, hiszen maximum hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást vehetnek igénybe a meglévő otthonuk felújítására.

Ezzel szemben – mutatott rá – kormányzásuk alatt Gyurcsány Ferenc és a szocialisták

megszüntették az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatásokat, eltörölték az otthonteremtési adókedvezményeket és az államilag támogatott lakáscélú kölcsönöket is.

Emellett Gyurcsányék kockázatos és veszélyes devizahitelbe „kényszerítették” a családokat, valamint több mint egymillió ember otthonát és megélhetését sodorták veszélybe, és rengeteg magyar embertől elvették az esélyt az önálló lakás vásárlására – sorolta a KDNP politikusa.

Kiemelte: a baloldal most sem támogatja az otthonteremtést biztosító intézkedéseket, mint például a csok bevezetését, a csökkentett lakásáfát vagy az otthonteremtési támogatás költségvetési támogatását sem, ellenben a Fidesz–KDNP a koronavírus-járvány alatt is kiemelten támogatja a családokat, sőt nem szűkíti, hanem bővíti a családtámogatásokat és az otthonteremtési programot – zárta szavait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.